Eng

Es

It

Sp

КОВАЧЕВИЋ У НАЈУДАЉЕНИЈЕМ СЕЛУ БОГДАНИЦА ДЕЛИО ПАКЕТЕ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

КОВАЧЕВИЋ У НАЈУДАЉЕНИЈЕМ СЕЛУ БОГДАНИЦА ДЕЛИО ПАКЕТЕ ПОМОЋИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

Породица Рака Милетића једна је од дванаест породица из села Богданице која прима социјалну помоћ. Упркос временским условима који су тренутно захватили територију наше општине, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, заједно са директором Центра за социјални рад, председником Месне заједнице Богданица и директором ОШ „Иво Андрић“ из Прањана, обишао је домаћинство Милетића и предао пакете помоћи.

„Дошли смо у породицу Милетић поводом прикупљених средстава са донаторског ручка који смо организовали за наше најугроженије становништво. Том приликом успели смо да прикупимо 650.000 динара и 140 пакета помоћи смо спремили за најугроженије. Директор Центра за социјални рад заједно са Црвеним крстом је направио списак најугроженијих становника. Очекујемо да нам држава у марту проследи додатна средства за куповину још оволико пакета. Морам да напоменем да ова породица поред помоћи коју је добила данас има и герентодомаћицу која долази два пута седмично“ казао је Ковачевић.

Милетићима је оваква врста помоћи преко потребна, с обзиром на то да Рако живи сам са осамдесеттрогодишњом мајком и да је у претходне три године имао четири операције и успео да се избори са опаком болешћу.

„Ја се захваљујем председнику општине и Центру за социјални рад. У таквој сам ситуацији да ми је свака помоћ неопходна“, истакао је Рако Милетић.

Месна заједница Богданица најудаљеније је село у милановачкој општини. Скоро педесет километара далеко од Горњег Милановца, са преко четрдесет километара путева унутар села. Разуђено, са „разбацаним“ кућама и претежно старијим становништвом одолева времену и проблемима које прати живаљ. Ипак, успевају да изађу на крај са тренутним временским условима и стигну до најугроженијих породица, каже председник Месне заједнице.

„Захваљујемо се на додели горива за чишћење путева. Имамо велики број домаћинстава где морамо да приђемо и да очистимо јер је село Богданица ушироко развучено. Боримо се, чистимо и радимо“, закључио је богданички кмет Бранимир Кнежевић.

Центар за социјални рад тренутно ради на ажурању података лица којима је потребна социјална помоћ.

„У овом периоду када су велике снежне падавине народу је најпотребнија помоћ. Сада се врши расподела на градском подручју и подручју осталих месних заједница тако да ћемо у наредних петнаест дана успети да поделимо те пакете који су прикупљени од донаторског ручка“ изјавио је Александар Јевтовић директор милановачког Центра за социјални рад.

Горњи Милановац и околна села и овога јутра пробудио је снег. Веће количине падавина, знатније у граду него на сеоском подручју, надлежне службе, али и сами грађани успели су да савладају. Дежурне службе су на својим позицијама – спремне за наредне задатке.

„Временски услови су такви какви јесу. Ми се ових дана боримо са снегом. Данас сам прошао највећим делом наше општине, а сви путни правци првог приоритета су проходни. Радимо и на путним правцима другог и трећег приоритета. Мештани су се организовали и својим тракторима чисте ово подручје“, додао је председник општине Дејан Ковачевић.

Општина Горњи Милановац издвојиће додатна средства за куповину нафте, а према речима првог човека општине планирана је и набавка раоника, који ће се поделити сеоским Месним заједницама за употребу и чишћење помоћу сопствене механизације.

Имајући у виду тренутну ситуацију у нашој општини, апелујемо на све грађане да се понашају у складу са њом. Потребно је да прилагоде вожњу условима пута, очисте снег испред објеката становања и паркирају аутомобиле на једној страни улице, како би возила зимске службе могла неометано да пролазе и чисте снег.

Previous МИНИСТАР ВУЛИН ПОСЕТИО МИЛАНОВАЧКУ КАСАРНУ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I