Kupljena zgrada „Dečjih novina“

Najveća kapitalna investicija u 2005. godini, finansirana sredstvima opštine Gornji Milanovac, je kupovina bivše zgrade „Dečjih novina“.

Licitirana vrednost investicije, iznosila je oko 17,5 miliona dinara, dok je za adaptaciju i privođenje nameni unutrašnjeg prostora, sa opštinskog budžeta, izdvojeno još tri miliona dinara.

Kupovinom zgrade u centru grada na jednom mestu su objedinjena i građanima dostupna Javna preduzeća i ustanove, koja su do sada poslova u različitim delovima grada i to u neadekvatnim uslovima za rad, kako za zaposlene tako i građananima kojima su, svakodnevno, ova preduzeća na usluzi.

Odlukom o raspodeli prostorija u okv i ru zgrade svoje delatnosti, od 12.oktobra 2005. godine, obavljaju na I I sp ratu Javno preduzeće za izgradnju opštine , na II I Odeljenje za urbanizam, I V sprat Ispekcijske službe i Ustanova za fizičku kulturu, V sprat Odeljenje imovinsko-pravnih odnosa, Odeljenje za Mesne zajednice i ekološka kancelarija i na VI-om spratu posluje Javno preduzeće za informisanje „Takovske novine“.

Planirano je da se izvrši i generalno informaciono povezivanje opštine Gornji Milanovac sa svim Javnim preduzećima i ustanovama na području opštine Gornji Milanovac. U realizaciji ovog projekta, očekuje se dodatna tehnička i finasijska pomoć bratimljene opštine Vefsn iz Norveške.

Previous Potpisan Ugovor o zajedničkom finansiranju i izgradnji svih 48 stanova iz programa za obnovu zemlje