Eng

Es

It

Sp

Линијски превоз поново после петнаест година

Линијски превоз поново после петнаест година

Данас су у Горњем Милановцу пуштена у саобраћај два нова хибридна аутобуса који по својим карактеристикама задовољавају потребе свих путника. Ради се о најмодернијим аутобусима који имају веома смањену емисију штетних гасова. Ово је био повод да се председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић заједно са својим сарадницима, новинарима и в.д. директором предузећа „Аутопревоз Чачак“, Александром Петронијевићем провоза у новим аутобусима на релацији од трга кнеза Михаила до некадашње конфекције Рудник и назад.

„Са овим аутобусима, Горњи Милановац је после петнаест година добио комфоран градски превоз. Према званичном ценовнику који је одобрила Општинска управа, цене превоза су приступачне за наше суграђане. Важно је напоменути да је скупштинском одлуком проширен број субвенционисаних корисника превоза, тако да овај градски линијски превоз додатно добија на значају. Сви пензионери и лица старија од шездесет и пет година, моћи ће бесплатно да користе јавни линијски саобраћај. Такође, у току је израда свих правилника о коришћењу јавног превоза за ученике основних школа. За средњошколце карте ће такође бити јефтиније за око двадесет одсто“, рекао је овом приликом председник Ковачевић и посебно је нагласио да су уштеђена значајна финансијска средства предвиђена буџетом намењеним за превоз свих категорија:

„Успели смо да трошак са предвиђених71 милион динара намењених за превоз свих категорија које плаћа Општинска управа, сведемо на 48 милиона динара. То значи да нам остаје око 23 милиона динара слободних финансијских средстава које и поред досадашњег улагања, можемо уложити у образовање. Циљ нам је побољшање услова у којима раде школске управе, стављање акцента на обезбеђивање нових алата за рад, набављање интерактивних табли и других учила. На овај начин, успели смо да уштедимо око тридесет одсто предвиђеног новца буџетом.“

На питање новинара да ли се и на који начин планира побољшање саобраћајне инфраструктуре у граду Председник је рекао да је буџетом за ову годину предвиђено 4 милиона динара за побољшање саобраћајне инфраструктуре.

„У плану нам је замена свих постојећих семафора, и повезивање тих семафора како бисмо имали такозвани „зелени талас“ којим бисмо олакшали саобраћај у граду када су највеће шпице и гужве. Урадићемо светлосну сигнализацију на свим пешачким прелазима код школа где не постоје семафори. Хоћемо да поред већ постојећег хоризонтално обележеног пешачког прелаза, обележимо и вертикалном светлосном сигнализацијом тај пешачки прелаз. Такође, планирана је и куповина два доплер радара. Један ће бити постављен код компаније Металац, а други на уласку у општину из правца Чачка код компаније Таково. Циљ њиховог постављења јесте да упозоравају возаче о дозвољеној брзини кретања возила и да су уласком у насељено место обавезни да возе прописаном брзином кретања за ту релацију.“

Окупљеним новинарима обратио се и в.д. директор предузећа „Аутопревоз Чачак“, господин Александар Петронијевић.

„Линија којом смо се данас возили је један од првих корака који смо увидели да је потребно урадити у развоју градског превоза, јер Горњи Милановац има доста квалитетан положај за развој овако високофрекфентне линије.Пуштањем ове линије и пуштањем још једне линије током 2018.године мислимо да ће град Горњи Милановац бити задовољен са аспекта јавног градског превоза путника.“

Вожња је била отвореног типа, па су и грађани могли неометано да користе превоз. Том приликом Председник је поразговарао и са суграђанима и од њих чуо мишљење о превозу.

Уведена линија градског саобраћаја је у дужини од 7км са почетном станицом „триангла“ Млаковац и завршном код некадашње конфекције Рудник. На овој релацији укупно је обележено петнаест стајалишта. Саобраћаће два аутобуса по реду вожње на сваких 15 минута. Први полазак биће у 5.25, а последња вожња биће у 23.25 часова. У овом периоду предвиђена је и пауза у саобраћању од 8.30-11.25 часова.

Previous Првој беби поклон ваучер

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I