Eng

Es

It

Sp

Локално руководство дочекало Србе са Косова и Метохије

Локално руководство дочекало Србе са Косова и Метохије

Група од двадесет и девет Срба који су са Косова и Метохије кренули пешке у Београд на митинг који је заказан за 19. април, јутрос су стигли у Горњи Милановац. Председник општине Дејан Ковачевић сачекао их је заједно са својим сарадницима на паркингу код куће Југословенско-норвешког пријатељства.

Видно исцрпљени и уморни од пешачења по неповољним временским условима, кажу да имају устаљени темпо и да ће испунити циљ, да у недељу буду у Београду. Дејан Маријановић из Лепосавића рекао је да овим пешачењем они пружају подршку председнику Вучићи и његовој политици према Косову и Метохији: „Ми Срби са Косова и Метохије имамо посебан осећај, који можда немају Срби из унутрашњости Србије. Верујемо у ту политику, знамо и видимо колико труда председник Вучић улаже да ојача и да нашу Србију учини бољом. То нас је навело да кренемо пешице пут Србије, наше мајке.“ Маријановић је рекао да на Косову има породицу, жену и двоје деце и да ово ради пре свега због будућности своје, али и друге деце са подручја Косова и Метохије.

Ненад Вукадиновић из Лешка, општина Лепосавић, барјактар је овој групи и како каже заставу Србије носи од Косова и у Београду му је намера да је преда председнику Вучићу: „Ја сам поносан зато што живим доле на Косову и ми смо због тога и пошли. Верујемо у себе и због тога смо пошли. Ми присутни смо се за пар сати договорили да кренемо у ову шетњу, на своју руку. Ми ћемо показати, као што показујемо и задњих двадесет година, да ћемо да истрајемо доле и да нам није тешко да останемо доле.“ Он је рекао и да Срби са Косова и Метохије на својој кожи осећају када је политика Београда добра, а када није: „Трпимо велики притисак од институција у Приштини и од међународне заједнице. Ми тачно знамо када нас Београд штити, а када нас не штити. А нажалост, од 1999. до 2012. године смо све то осетили на својој кожи.“ Када је реч о односу Републике Србије сада према Србима из јужне српске покрајине, кажу да ње нема, они не би ни кренули да подрже председника. „Ми се осећамо да нисмо сами, да имамо некога уз нас, да нас држава штити, да је цела Србија уз нас“, закључио је Вукадиновић.

Председник Дејан Ковачевић, са својим сарадницима, дочекао је групу која већ три дана пешачи ка Београду: „Ово је најмање што смо могли да урадимо за ове храбре људе који кренули са Косова и Метохије на велики скуп 19. априла у Београду. Ово показује колика је њихова љубав према држави Србији, колика је њихова љубав и подршка Александру Вучићу који је председник свих грађана Републике Србије и који брине о нашем народу на Косову и Метохији. Ови људи су храбри и људи који показују да треба дати подршку председнику Александру Вучићу за све оно што ради и што је урадио за наше сународнике на Косову, као и за све оно што ће се у будућности дешавати на простору Косова и Метохије.“ Ковачевић је рекао да су он и његови сарадници ту да пруже подршку овим људима како би до 19. априла сви здрави стигли до Београда и поручио им је да у овом свом подухвату нису сами, да је Горњи Милановац уз њих.

Previous Одржано такмичење из екологије и заштите животне средине за основце

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I