Maturanska parada 2011.godineI

Maturanti srednjoškolskih ustanova na području opštine Gornji Milanovac, učestvovaće i ove godine na Paradi maturanata 2011.godine, odlučeno je na danas održanom sastanku Predsednika opštine sa direktorima srednjih škola i predstavnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.
Obzirom da će ovogodišnji Maturanski karneval biti održan 20.maja, mišljenje svih prisutnih na sastanku je da pripreme i obuka učenika za maturanski ples treba da počne u što kraćem vremenskom periodu. Obaveza direktora sve tri srednje škole su, kao i predhodne tri godine, sačinjavanje spiskova učenika završne godine i organizacija prostora za učenje i vežbanje koreografije maturanske parade. Obuku maturanata će kao i do sada obavljati plesni klub „Domingo“iz Čačka. Opština Gornji Milanovac je u obavezi da izvrši nabavku pratećih rekvizita za ples, a koju čine majica sa oštampanim logotipom opštine Gornji Milanovac i naslovom Parade, pištaljka i kišobran, obezbeđivanje saobraćaja, ozvučenje i bina, kao i druge prateće aktivnosti.
Glavna gradska manifestacija biće održana na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu 20. Maja 2011.godine od 10 do 13 časova. Očekuje se da ovogodišnji maturanski sinhroni ples u kome je prošle godine plesalo 32.146 plesača maturanata širom sveta, bude brojčano masovniji kako bi se oborio prošlogodišnji priznat rekord za Ginisovu knjigu rekorda.

Previous Opština dobila priznanje za izuzetnu saradnju sa dopisništvom RTS iz ČačkaI

Leave Your Comment