Милановачки основци се пласирали у финале такмичења из екологије и заштите животне за основце

Ученици основне школе Момчило Настасијевић пласирали су се у финале Еко квиза, такмичења из екологије и заштите животне средине.

Основци из Милановца данас су, на полуфиналном такмичењу које је одржано у Београду, под слоганом „Прљаво или чисто-није исто“ освојили друго место и тиме се директно пласирали на финално такмичење. Прво место деле основци из Врања и Сокобање, а трећи на данашњем такмичењу су ученици из Петровца на Млави.


Полуфинално такмичење организовало је Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ из Београда уз подршку Министарства за заштиту животне средине, а у име министарства такмичаре и све присутне поздравио је министар Горан Триван. Овај пројекат је едукативног карактера и за циљ има подизање свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

Поред ученика Основне школе „Момчило Настасијевић“, општину Горњи Милановац представљали су заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, директор Јавног комуналног предузећа Иван Лазић и шеф Канцеларије за заштиту животне средине Невена Обрадовић, која је била и члан жирија испред наше општине.

Финале републичког такмичења Еко квиза одржаће се у Зрењанину, 25. маја 2018. године.

Previous Милановачки основци се пласирали у финале такмичења из екологије и заштите животне за основце