Eng

Es

It

Sp

Минерално ђубриво и кречни материјал за Милановачке пољопривреднике

Минерално ђубриво и кречни материјал за Милановачке пољопривреднике

Пољопривредним произвођачима са територије општине Горњи Милановац, на основу Закључка Владе Републике Србије, додељена је бесповратна помоћ у минералном ђубриву KAN 27% N у количини од 162.500 килограма.

Шеф канцеларије за пољопривреду Милка Недељковић изјавила је да ће вештачко ђубриво бити подељено пољопривредницима, првенствено воћарима, који су се пријавили на основу јавног позива који је расписала општина Горњи Милановац: „Препорука Владе Републике Србије била је да се на основу Јавног позива пољопривредним произвођачима додели максимално 500 килограма по хектару површина засађеним под воћем. Воћарске културе су морале бити пријављене у биљној структури током 2018. године и евидентиране у Управи за трезор.“ Недељковић је додала да су се пољопривредници јављали на основу Јавног позива, да је одрађена селекција и да су сви пољопривредни произвођачи који су се у року од седам дана пријавили добили бесплатно вештачко ђубриво за своје воћњаке: „Дистрибуција је кренула и у току је испорука друге туре ђубрива које стиже из Панчевачке азотаре и тај процес иде устаљеном динамиком. Локације на којима је планирано да се дистрибуира ђубриво за воћаре јесте на територији целе општине Горњи Милановац. Ова тура сада је за околна села, распоређена у околини Милановца. Локације на којима ће још бити распоређено вештачко ђубриво јесу у прањанском крају, Теочину, у Руднику, Трудељу, Драгољу и у гружанском крају.“

Она је додала да општина Горњи Милановац и ове године, као и претходне издваја 50 милиона динара за субвенционисање пољопривредне производње. Поред мера намењених директним корисницима регистрованих пољопривредних газдинстава за давања у пољопривреди, општина Горњи Милановац је и ове године за потребе калцификације и поправку хемијског састава земљишта пољопривредним произвођачима успешно испоручила и 430 тона кречног материјала. „У току је испорука последње туре кречног материјала који су пољопривредни произвођачи ове јесени на време могли да добију“, закључила је шеф Канцеларије за пољопривреду општине Горњи Милановац Милка Недељковић.

Дејан Алексић из Шилопаја гаји млину и шљиву и како каже овај вид помоћи му доста значи: „Син ми студира Пољопривредни факултет па нам је ово додатни подстицај. Овом расподелом добио сам четрнаест џакова по двадесет и пет килограма.“ И Туловић Ацо из Грабовице, који се бави узгајањем шљиве и јабуке, овом расподелом је добио 280 килограма вештачког ђубрива и рекао је да је јако задовољан и да му ова бесповратна помоћ веома значи.

 

Previous Буџет за наредну годину биће усвојен до половине децембра

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I