Ministar gradjevinarstva i urbanizma Velimir Ilic u radnoj poseti opstini Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković upriličio je sastanak sa ministrom građevinarsta i urbanizma u Vladi Republike Srbije mr Velimirom Ilićem, a koji je bio u radnoj poseti opštini Gornji Milanovac.
Prilikom sastanka u kabinetu predsednika opštine, predsednik Mirković je razgovarao sa ministrom o tekućim i budućim radovima na izgradnji dela Koridora 11 koji prolazi kroz teritoriju Opštine Gornji Milanovac, o stanju u oblasti urbanizma, komunalne infrastrukture u Opštini Gornji Milanovac, kao i o drugim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva građevinarsta i urbanizma.
Direktori nekoliko javnih preduzeća iz Gornjeg Milanovca iskoristili su priliku tokom radnog sastanka da izlože ministru Iliću problematiku sa kojom se susreću u toku poslovanja, a koja dobrim delom zavisi od nadležnih ministarstava. Tim povodom, ministar građevinarstva i urbanizma u svom obraćanju pozvao je predstavnike Gornjeg Milanovca na prijem u Ministarstvo gde će se sa saradnicima i nadležnim službama pokušati da iznađu pojedinačna rešenja na svako sporno pitanje, a vezano za urbanizam, pojedinosti u izgradnji pristupne saobraćajnice u Takovu, potom pomoć u izgradnji brane Svračkovo i realizaciji vodosnadbevanja u pojedinim gornjomilanovačkim mesnim zajednicma, kao i o drugim spornim pitanjima. Posebno je apelovao da građani koji nisu legalizovali svoje objekte da iskoriste mogućnosti predviđene novim zakonom.
Tokom sastanka ministar Ilić je naglasio da je izuzetno zadovoljan saradnjom ministarstva i Koridora Srbije sa Opštinom Gornji Milanovac koja, kako je rekao predsednik opštine Milisav Mirković, daje apsolutnu logističku podršku projektu izgradnje auto puta, posebno kada je u pitanju eksproprijacija zemljišta. Ministar Ilić izrazio je i nezadovoljsvo zbog nedovoljne medijske pažnje izgradnji Koridora 11, koja ima za posledicu nedovoljnu upućenost meštana o poslovima koji se vrše ispred njihovih domaćinstava, a posebno o mogućnostima njihovog zaposlenja na ovom gradilištu, koje je jedno od najvećih u Srbiji, sa ugovorenim poslovima vrednosti od 220 miliona evra. Prema njegovim rečima izgradnja auto puta će dovesti do potpunog privrednog i turističkog preporoda gornjomilanovačkog kraja. Takođe je pozvao na saradnju poreske uprave prilikom procene zemljišta, s obzirom da pojedini slučajevi uslovljavaju nezadovoljstvo zemljoposednika i pokretanje sudskih sporova, a koji u mnogome usporavaju izgradnju trase autoputa, poput primera u Vrnčanima gde je najveći problem jer su meštani nezadovoljni procenjenom cenom zemljišta.
Ovom prilikom ministar je upoznao sve prisutne da će u narednom periodu imati nekoliko poslovnih razgovora u Kini, Iraku i Emiratima, a vezano za potrebu ovih zemalja za kompletnom građevinskom ponudom Srbije, što u delu građevinskih proizvoda, opreme i materijala, tako i delu građevinarske radne snage i to od inženjera, projektanata do fizičke radne snage, podsetivši sve prisutne na nekadašnje velike poslove gornjomilanovačkog preduzeća „Graditelj“ na inostranim tržištim u vrednosti od oko 19 milijardi dolara, tako da sada postoji ponovo mogućnost da se gornjomilanovački građevinari uposle u ovim stranim zemljama.

Previous Gornjomilanovcanin Rade Savic oborio svetski record u bench pressu