Ministar prosvete i nauke u poseti osnovnoj školi na Rudniku I

Ministar prosvete i nauke Republike Srbije Žarko Obradović posetio je danas osnovnu školu „Arsenije Loma“ na Rudniku. Prilikom posete ove obrazovne ustanove, ministar Obradović održao je sastanak sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Milisavom Mirkovićem i rukovodstvom lokalne uprave, kao i rukovodstvom OŠ „Arsenije Loma“. Ovom prilikom predsednik Mirković se zahvalio ministru na izuzetnoj saradnji u sferi obrazovanja i na svesrdnoj pomoći i učešću Ministarstva prosvete na rekonstrukciji nekoliko obrazovnih ustanova na gornjomilanovačkom području, istakavši da su u toku radovi na izgradnji školske fiskulturne sale na Rudniku, da će narednih dana početi radovi na rekonstrukciji školske sale u Takovu, a da će uz finasijsku pomoć Američke ambasade biti završena sala pri osnovnoj školi u Pranjanima.
Ministar Obradović je prvo istakao da opština Gornji Milanovac dosta ulaže u obrazovni sistem o čemu svedoči rekonstrukcija i adaptacija Prve osnovne škole i Gimnazije „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu, kao i izgradnja pomenute tri fiskulturne sale pri osnovnim školama u Takovu, Pranjanima i Rudniku. Napomenuvši, da će se taj trend nastaviti i u buduće, sa najavom da će školstvo u Gornjem Milanovcu biti donirano i sredstvima Svetske banke, koja su planirana za opremanje, dogradnju i adaptaciju školskih objekata na teritoriji Republike Srbije, gde će deo tih sredstava biti raspoređeno upravo i za Gornji Milanovac. Takođe, toplu dobrodošlicu ministru Obradoviću poželela je i direktorka škole na Rudniku Dragana Miletić, koja je iskoristila priliku da predstavi rad svoje škole i rudnički kraj.

Nakon sastanka predstavnici ministrastva prosvete, lokalne samouprave i škole obišli su radove koji su u toku na izgradnji sportske hale na Rudniku.

Previous Obaveštenje Društva srpsko-ruskog prijateljstva I

Leave Your Comment