MLADI INŽENJERI ŽIVOTNE SREDINE U POSETI OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković bio je danas domaćin grupi od 30-tak mladih inženjera zaštite životne sredine, profesionalaca i studenata završnih godina studija iz 15 zemalja sveta, predvođenih uglednim profesorima sa nekoliko evropskih univerziteta. Oni su aktivni učesnici međunarodnih Susreta mladih o održivom razvoju – Srbija 2012 („Youth Encounter on Sustainbility – YES SERBIA 2012“) koji se, u periodu od 28. juna – 16. jula 2012. godine, održava u najvećem delu u našoj opštini i Eko-etno kompleksu „Anđelija Mišić“ u Koštunićima.
Svečana sala Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu bila je potpuno ispunjena mladim stručnjacima koji su sa predsednikom opštine, Milisavom Mirkovićem razgovarali o ulozi lokalne samouprave i merama koje ona sprovodi u pravcu održivog razvoja opštine.
U ime gostiju, predsedniku se na srdačnom prijemu i razgovoru zahvalio Dr Roger Baud (Rodžer Bad) koji je istakao da je pravu sliku o nekoj zajednici jedino moguće steći preko neposrednog kontakta sa meštanima, a da su oni imali sreću da u Gornjem Milanovcu i Koštunićima uvek susreću i sarađuju sa prijatnim i dobrim ljudima.
Dr Rodžer Bad je doktorirao na temu socijalne psihologije i novinarstva i glavni je pokretač YES projekta, (Youth Encounter on Sustainability – Susreti mladih o održivom razvoju) koji već više od decenija širom sveta uspešno organizuje međunarodne kampove i radionice u prirodi koje za temu imaju pitanja zaštite životne sredine i održivog razvoja, na kojima su glavni učesnici mladi obrazovani ljudi iz celog sveta.

Previous POPIS POLJOPRIVREDE 2012. GODINE – Spisak kandidata za opštinske instruktore