Eng

Es

It

Sp

На двадесетој седници Општинског већа усвојене све тачке Дневног реда

На двадесетој седници Општинског већа усвојене све тачке Дневног реда

На данас одржаној 20. седници Општинског већа усвојене су све тачке Дневног реда. Чланови Већа једногласно су усвојили Предлоге Решења о давању сагласности на измене финансијских планова јавних предузећа и установа.

Овом приликом усвојено је и Решење Општинског већа о усвајању Измене локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2021. годину. Овим решењем опредељена су додатна средства у износу од 1.700.000 динара за реализацију мера активне политике запошљавања у 2021. години.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац прокоментарисао је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности и програма пословања ЈП Рзав Ариље за период од 1. јануара до 30. септембра текуће године.

ЈП „Рзав“ Ариље поред тога што је имало објективне околности због велике суше која је била на територији читаве Србије, а посебно у нашем делу земље, неравномерно је распоредило дистрибуције воде са свог система, посебно јер постоје локалне самоуправе које уопште не плаћају своје рачуне и дугују овом предузећу око 43-44 милиона динара за воду, али су повукле веће количине него што имају дефинисано уговором. Изразио сам данас своје незадовољство, поготово због тога што смо ми ЈП „Рзав“ надокнадили један део губитка који су имали повећањем цене воде за један динар по кубику, што плаћа наше Јавно комунално предузеће, али није се одразило на цену коју плаћају грађани – рекао је Ковачевић.

Он сматра да се ЈП „Рзав Ариље“, није добро снашло у сушном периоду, јер је према његовим речима ситуација за њих вероватно била неочекивана, посебно када је у питању изградња акумулација профила Сврачково која се гради већ десет година, а није завршена ни трећина посла. Он сматра да је још већа одговорност предузећа „Рзав“ зашто општина Горњи Милановац није имала довољне капацитете у сушном периоду и најављује да ће на наредном састанку координационог тела покренути нека питања. Према његовим речима уколико буде требало да се промене неке ствари, биће промењене, а става је да општина Горњи Милановац неће толерисати досадашње понашање.

Председник општине Горњи Милановац, осврнуо се и на потпивање комерцијалног уговора о пројектовању и извођењу радова на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац – петља Таково који су у петак 12. Новембра у присуству председника Александра Вучића, потписали представници владе и Путева Србије са представницима кинеске компаније Power construction corporation of China.

Изградњом приступне саобраћајнице добићемо вишеструко. На првом месту, ауто-пут ћемо моћи да користимо у пуном профилу , затим теретни саобраћај ћемо изместити из центра града, чиме ћемо осим на безбедност значајно утицати и на еколошки аспект. Вредност свих радова је нешто више од 30 милиона евра, што наша локална самоуправа сама не би могла да изнесе. Првобитни износи су презентовани у тренутку када су само идејна решења била у питању. Када смо коначно завршили трасу и пројектовање, суочили смо се са драстичним увећањем цена материјала, посебно гвожђа али и свега другог неопходног за извођење радова. Морам да нагласим је 30 милиона најнижа могућа цена у овом моменту коју смо могли да обијемо за изградњу приступне саобраћајнице. Захвалио бих се председнику Александру Вучићу који је препознао значај ове инвестиције за нашу општину, али и Влади Републике Србије и кинеској компанији која је прихватила да ради, за њих мали пројекат, али за нас највећи пројекат чији се значај готово поистовећује са изградњом ауто-пута – истакао је Ковачевић.

Он каже да ће се изградњом приступне саобраћајнице потпуно променити перцепција развоја Горњег Милановца јер ће тада почети да се користи земљште које је раније опредељено за нову индустријску зону Срчаник.

-Горњи Милановац из буџета Републике Србије добија невероватне износе средстава, а у наредном периоду доставићу таксативно шта смо све добили од Републике, који смо пројекте завршили, који су у току и који су у плану већ за 2022. годину. –

Приступна саобраћајница Горњи Милановац – петља Таково дугачак је 9,4 километара, од чега ће на деоници од „Тенка“ до Клатичева бити изграђено 4,7 километара новог пута, а од Клатичева до Такова у дужини од 4,7 километра биће реконструисан постојећи пут.

Previous Настављена улагања у сеоске школе

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I