Eng

Es

It

Sp

Награда за животно дело милановачком новинару Живку Перишићу

Награда за животно дело милановачком новинару Живку Перишићу

Један од тројице добитника овогодишње Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) је и наш суграђанин и истакнути новинар Живко Перишић. Поред њега, носиоци овогодишњих признања су и Радојка Николић и Душан Давидовић.

Награда за животно дело додељује се за укупан рад у новинарству и састоји се од дипломе и златног прстена, а добитницима се уручује данас у 13 часова, у оквиру обележавања Дана Савеза новинара Србије и Црне Горе, у Прес центру УНС-а у Београду.

Како је изјавио прошлогодишњи добитник Награде за животно дело Миодраг Трипковић и председник жирија, носиоци овогодишње награде провели су професионални живот борећи се за слободу новинарства и достојанство новинарске професије, што је био одлучујући мотив да управо њима припадне ово престижно признање.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић упутио је искрене честитке Живку Перишићу и истакао да је част за нашу средину да у свим сферама има истакнуте појединце који доприносе угледу целе милановачке општине. Он је такође напоменуо да је Живко Перишић заслужан јер је, на себи својствен начин, утицао и на већу отвореност јавних институција ка медијима и опште унапређење јавности рада.

   

Живко Перишић је дуго времена био једини извештач из Рудничко – таковског краја за београдске медије. Већ 25 година је дописник Радио Београда, а иако пензионер и данас ради за Агенцију Бета чији је дописник од самог њеног оснивања. Писао је и за Политику, био је дописник дневног листа Блиц и новинарске агенције Танјуг, у којој је својевремено добио отказ због непристајања на понижавање новинарске професије. Јавност је свакодневно обавештавао о интересантним догађајима и личностима у овом крају Србије.

Претходни Предлог буџета за 2016. годину у законском року

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I