Eng

Es

It

Sp

Најнижа стопа незапослености у Горњем Милановацу

Најнижа стопа незапослености у Горњем Милановацу

Према званичним подацима Националне службе за запошљавање о кретању незапослености на територији Моравичког управног округа, општина Горњи Милановац са најнижом стопом незапослености у односу на општине Ивањица, Лучани и град Чачак.

У Горњем Милановцу, на евиденцији Националне службе за запошљавање налази се укупно три хиљаде сто осамдесет и два лица, од којих су хиљаду осамсто осамдесет и две жене.

Према подацима о старости и полу, код нас највише је лица која траже посао са педесет до педесет и четири године живота, од којих су великом већином особе лепшег пола.

Најслабије тражен је четврти степен стручне спреме, а према подацима Националне службе за запошљавање у Горњем Милановцу од осамсто деведесет и седам лица са четвртим степеном, шест стотина тридесет и једано су жене.

Такође, на територији општине Горњи Милановц на евиденцији Националне службе за запошљавање највише је особа које траже посао годину до две године, а потом три до пет година.

У јуну месецу 2015. године, административна стопа незапослености у Горњем Милановцу износила је 21,66% док у општини Ивањица 35,48%, општини Лучани 34,68%, Чачку 27,26% а у Моравичкој области 28,26%.

Општина Горњи Милановац за 2015. годину определила је десет милиона динара за реализацију мера активне политике запошљавања а са реализацијом мера кренуће се током августа месеца текуће године.

Previous Реконструкција улица у центру града ушла у завршну фазу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I