Након дужег временског периода, очишћен, насут и поново проходан део пута у Доњој Врбави

На подручју општине Горњи Милановац увелико теку радови на изградњи путне инфраструктуре али и на инфраструктурним објектима. Дејан Ковачевић, председник општине, заједно са својим сарадницима данас је обишао радове у МЗ Доња Врбава.

– У питању је траса некатегорисаног путног правца, која је очишћена, пробијена и насута. Већ дужи временски период овај део пута није коришћен јер је био у веома лошем стању. Овај пут је веома значајан јер води право до школе. Школу тренутно похађа петоро деце, од којих четворо користи овај пут као прилаз. У плану нам је да овај пут у наредном периоду  асфалтирамо. Посебно ми је драго да смо у Доњој Врбави урадили и делимичну реконструкцију  Дома културе. Наиме овдашњи Дом културе смо издали, тако да се сада ту налази један ресторан, упоредо је извршена и делимична реконструкција овог објекта. Санирали смо кров који је годинама прокишњавао, што је било и најургентније јер је водило ка рушењу објекта. Волео бих да овај модел овде, и модел у Прањанима, применимо на све сеоске домове културе. Позивам све заинтересоване суграђане, који имају идеју о развоју приватног бизниса у објектима који припадају локалној самоуправи а налазе се на територији наших месних заједница, да се јаве како би уз нашу помоћ, реализовали своје идеје. Тиме доприносимо не само развоју самосталног бизниса већ и бољим условима за живот у сеоским подручјима али и штитимо објекте од пропадања- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац

Зоран Радовановић, председник МЗ Доња Врбава изразио је захвалност председнику и општинском руководству на свему што је до сада урађено за овај крај и додао:

-Радимо веома битан део пута  који повезује  два засеока а уједно је од изузетне користи за децу која користе овај путни правац до школе. Пут је осветљен, проширен и насут, остало је још да изваљамо, чиме пут доводимо у веома добро стање за асфалтирање. Што се тиче Дома културе, ми смо добили значајна средства од општине која смо уложили у препокривање објекта.  Дом културе и даље користимо за културно уметничке манифестације, поред отвореног ресторана, поседујемо салу за поменуте намене а део Дома се користи као пословни простор Месне канцеларије Доња Врбава. Отварање ресторана је допринело бољем друштвеном животу у нашем селу. Више је гостију са стране који се на путу кроз наш крај задржавају у овом ресторану, што нам доноси и финансијску добит. – рекао је Зоран Радовановић,председник МЗ Доња Врбава

У план и програм наредне грађевинске сезоне између осталих путних праваца биће уврштено и асфалтирање насутог пута у Доњој Врбави.

 

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Асфалтирање у Горњим Бранетићима