Eng

Es

It

Sp

Наша имовина подржава наш развој

Наша имовина подржава наш развој

Општина Горњи Милановац била је данас место сусрета тимова из Лучана, Ариља и Горњег Милановца који координирају на пројекту „Наша имовина подржава наш развој“. Разговарало се о досадашњим резултатима, али и о наредним задацима које треба да изврше ангажовани на пројекту до краја пројектског периода. Присутне госте у име председника општине Горњи Милановац поздравила је начелница Општинске управе Горица Петровић, пожелевши свим учесницима успешан и квалитетан рад, док су о самом пројекту говорили координатори испред општина Лучани, Ариље и Горњи Милановац.

У току је десети месец трајања пројекта и резултати који се односе на креирање електронске базе података су видљиви и значајни у смислу сагледавања података који се односе на имовину која је у власништву Општине Горњи Милановац. Посао око пописа имовине започет је још 2008. године, и општина је до сада пописала велики део своје имовине. До сада је унето 4600 јединица имовине у базу. Овај пројекат нам је дао „ветар у леђа“ у овом процесу, тако да смо скоро дошли до самог краја процеса уноса података у базу са свим пратећим карактеристикама предмета имовине, рекла је данас координатор испред општине Горњи Милановац Душица Нешовић. Опширније о пројекту говорили су и Александар Луковић кординатор из општине Лучани, као и Србољуб Матовић представник општине Ариље.

Предстоји нам спровођење тендера за геодетско снимање водоводне мреже у све три општине на пројекту. Пројектским активностима планирано је да се у Општини Горњи Милановац сними 21км водоводне мреже. Током спровођења поступака јавних набавки и спроведених тендера на пројекту дошло је до одређених вишкова средстава, тако да су они разматрани на данашњем састанку као и захтеви послати Делегацији Европске уније за сагласност за утрошак ових средстава и за продужетак трајања пројекта.

У могућности смо да овај новац искористимо за додатно снимање водоводне мреже у дужини од 15км и 10 објеката на мрежи. О значају ове активност за горњомилановачку општину говорио је директор Комуналног предузећа Рајко Нешковић, посебно уколико се узме у обзир да мрежа водова на територији општине у великој мери није укњижена што представља сметњу за спровођење инвестиција најчешће на локалним путевима с обзиром да мрежа обично захвата и део путног земљишта. Дакле, кренули смо са процесом пописа мрежа и на тај начин биће доста једноставније с њом управњати, али и конвертовати податке и повезати са ГИС платформом, мишљење је свих партнера на пројекту.

Следећи координациони састанак планира се за два месеца.

Претходни САТ-ова патрола у Горњем Милановцу

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I