Nastavak rada na realizaciji međunarodnog međuopštinskog projekta pod nazivom „Kultura i volonterstvo“

Danas, 1. decembra 2012. godine, u Gornjem Milanovcu održani su sastanci koordinatora na međunarodnom međuopštinskom projektu pod nazivom „Kultura i volonterstvo“. Tim povodom Predsednik opštine Milisav Mirković upriličio je prijem za predstavnike norveških opština Vefsn, Hatfjeldal i Hemnes i predstavnike srpskih opština Prokuplje i Vrnjačka Banja i naravno naše opštine koji čine tim koordinatora na ovom projektu. Poželevši dobrodošlicu gostima, predsednik opštine ocenio je realizaciju projekta koja je ušla u završnu fazu kao veoma uspešnu i da je stoga potrebno raditi na izradi novih projektnih ideja i nastavku izuzetne saradnje.
Opština Gornji Milanovac ostvarila je ciljeve u dva projekta – osnovan je Volonterski centar, Đački parlament i Savet za mlade i sada treba raditi na njihovom daljem razvoju, dok je za projekat Škola kulture odabrana promena pravca i formiran je Inkluzivni hor čiji je cilj da se pruži jednaka šansa za učešće u kulturnim manifestacijama osobama sa posebnim potrebama.
Povodom uspeha ostvarenog u realizaciji projekta, koordinatori na ovom projektu službeno su posetili Ambasadu Kraljevine Norveške i Stalnu konferenciju gradova i opština gde je razgovarano o nastavku saradnje i produžetku projekta koji je sasvim izgledan.

 

Previous POPIS POLJOPRIVREDE PO PRIJAVI GRAĐANA OD 1.12-10.12.2012.GODINE

Leave Your Comment