NAZIRE SE REŠENJE PROBLEMA SA PRIKLJUČENJEM NA VODOVOD „TAKOVO – DONJI BRANETIĆI“

U četvrtak 16. juna 2011. godine Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, upriličio je sastanak predstavnika JKP „Gornji Milanovac“, predsednika mesnih zajednica Takovo, Vrnčani i Donji Branetići i predstavnika Odbora za izgradnju vodovoda, povodom žalbe MZ Takovo na rešenje JKP „Gornji Milanovac“ o privremenom priključenju korisnika na novosagrađeni vodovod zbog testiranja sistema od strane izvođača radova.

Problem je nastao na relaciji korisnika vodovoda koji su dali svoj doprinos u izgradnji magistralnog vodovoda i potencijalnih novih korisnika koji nisu finansijski učestvovali u izgradnji. Stav Odbora za izgradnju je da se ni jednom korisniku ne bi trebalo odobriti priključenje na sistem, čak ni privremeno, dok ne ispuni finansijsku obavezu prema mesnoj zajednici u istom iznosu koji su izdvajali oni korisnici koji su od starta uzeli učešća u izgradnji magistralnog voda.

Na sastanku je formirana radna grupa sastavljena od predstavnika mesnih zajednica, odbora za izgradnju, JKP „Gornji Milanovac“ i Opštine Gornji Milanovac, sa zadatkom da zajednički ispita svu finansijsku dokumentaciju koja se odnosi na ulaganja u magistralni vodovod „Takovo – Donji Branetići“ kako bi se tačno utvrdilo učešće građana u izgradnji ovog sistema.

Predsednik opštine je istakao da opština neće prihvatiti nijedno rešenje osim onog koje bude zakonito i rezultat dogovora, nakon čega su se učesnici povukli na radni sastanak u JKP „Gornji Milanovac“.

Žalbu, zajedno sa izveštajem formirane radne grupe, razmatraće Opštinsko veće Opštine Gornji Milanovac na narednoj sednici Opštinskog veća.

Previous ODRŽANA PREDSTAVA „RASTI ZDRAVO TO JE ONO PRAVO“

Leave Your Comment