Недеља животне средине у Горњем Милановцу

Поводом Светског дана заштите животне средине, који се у целом свету обележава 5. јуна, на територији наше општине биће организована Недеља животне средине у периоду од 01. до 07. јуна 2015. године.

Организацију наведене манифестације, са жељом да постане традиционална, организује Општинска управа општине Горњи Милановац.

Поред милановачких основних и средњих школа, Предшколске установе „Сунце“ учесници су и представници гостујућих школа из Чачка, Ивањице, Чајетине, Мачката као и Амбасадори животне средине, чије је деловање у јавном интересу у области одрживог развоја.

У циљу едукације грађана и стављања акцента на очување животне околине нашег краја потребно је успостављање трајне сарадње између школа, предшколске установе и локалне самоуправе. На овај начин шаљемо поруку да делујући локално, од свог дворишта, мислимо глобално – на очување целе планете.

„Брига о животној средини је приоритет од свеукупног значаја за садашње и будуће генерације и из тог разлога неопходно је скренути пажњу јавности на потребу очувања животне средине и на бројне еколошке проблеме“ истакла је начелница Општинске управе Горица Петровић.

Сваке године у свету се обележава Светски дан заштите животне средине 5. јуна, а у нашој општини ове године Недеља животне средине биће обележена првих седам дана месеца јуна, са циљем да се разним активностима анимира локална јавност на ову тему.

Свака школа са територије наше општине у периду од 01. до 7. јуна имаће своје активности на исту тему – заштита животне средине. Програм Недеље заштите животне средине налази се у прилогу.

Преузмите програм манифестације у пдф формату

Преузмите презентацију

Previous Настављају се радови на уређењу града

Leave Your Comment