Norvežani od sutra u poseti opštini Gornji Milanovac

Petočlana delegacija iz tri norveške i dve srpske opštine u cilju završetka aktivnosti rada na trogodišnjem projektu „Kultura i volonterstvo“ od sutra su u petodnevnoj poseti opštine Gornji Milanovac
Projekat je započet 2010. godine uz finansijsku podršku Norveškog Ministarstva Inostranih poslova. Učesnike na projektu čine predstavnici tri norveške komune bratimljene sa tri srpske opštine i to Komuna Vefsn bratska opština Opštine Gornji Milanovac, zatim komuna Hemnes koja je partner Opštini Prokuplje i Komuna Hatfjeldal bratska opština sa Opštinom Vrnjačka Banja.
Opština Gornji Milanovac čiji je koordinator na ovom projektu Dušica Nešović, ugostiće ovog puta kordinatore iz ove tri norveške opštine – gospodina Jim Nerdala, Rolfa Fjellestada i Bjorna Erik Davidsona i koordinatore iz Vrnjačke Banje i Prokuplja Valentinu Krstić i Ivana Petrovića. Na sastancima će se sumirati postignuti rezultati na projektu, izraditi završni izveštaj i kreirati buduće aplikacije za nastavak saradnje na projektu kojim će se u narednom periodu aplicirati kod Norveškog ministarstva inostranih poslova.

Previous Nacionalna izložba pasa svih rasa u Gornjem Milanovcu