Eng

Es

It

Sp

Нова чистилица за чистији Горњи Милановац

Нова чистилица за чистији Горњи Милановац

ЈКП Горњи Милановац набавило је нову чистилицу једним делом финансирану из средстава општинског буџета, а укупна вредност је око 19 милиона динара.

Горњомилановачко Комунално предузеће посетио је данас председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је овом приликом истакао да је циљ локалне самоуправе да се рад ЈКП и ЈП за изградњу општине подигне на још виши ниво чему ће добра техничка опремљеност значајно допринети.

-Општина Горњи Милановац у последњих неколико година врло води рачуна о стању опремљености, како ЈКП тако и ЈП за изградњу. Осим тога што је наш град један од најчистијих у Србији а то потврђују сви који долазе у Милановац, планирамо да проширимо обухват машинског чишћења, не само града, већ и сеоских подручја попут варошице Рудник, Прањана и знаменитог места Таково. Имајући у виду да сада располажемо са две чистилице, створила се могућност и проширења обухвата машинског чићења градског подручја –председник Општине.

Према речима Ивана Лазића, директора ЈКП, нова чистилица ће значајно унапредити рад екипа на терену и допринети још бољој хигијени града.

-Набавка чистилице је од великог значаја за нас и веома сам срећан што је једно овакво возило дошло у ЈКП. Веома ће олашкати рад запослених али и саму организацију посла. Посебно сам задовољан због најаве да ћемо проширити обухват машинског чишћења јер је циљ овог предузећа да подручје општине буде што лепше и чистије. Чистилица је најновије генерације, капацитета 3 кубика, поседује три четке а у оквиру ње постоји и пумпа за прање која ће омогућити лакши приступ контејнер местима ради бољег одржавања хигијене – нагласио је Лазић.

Локална самоуправа тежи јачању ЈКП и ЈП за изградњу , јер је става да не треба расписивати јавне набавке за одређене послове, нити издвајати новац уколико су локална предузећа оспособљена за њихову реализацију. Ковачевић је подсетио да је ЈКП у 2020. години осим својих редовних активности, наредбом Штаба за ванредне ситуације максимално било ангажовано на дезинфекцији града и дало значајан допринос у борби против Корона вируса. Он је истакао и да је ЈП за изградњу у великој мери учествовало у санирању штета изазваних поплавама у јуну прошле године.

Previous Обавештење за јавност о почетку извођења радова на реконструкцији улице Драгише Николића у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I