Eng

Es

It

Sp

Нова електронска мета за стрељану

Нова електронска мета за стрељану

Општина Горњи Милановац набавила је електронску мету за стрељану, вредности око 400.000 динара. Средства за ову намену, издвојена су у оквиру средстава намењених за спорт у 2019. години.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је општина Горњи Милановац оријентисана ка развоју спорта, али и да ће у наредном периоду акценат бити стављен на помоћ индивидуалним спортистима.

„Ми задњих година имамо озбиљне репрезентативце и репрезентативке из општине Горњи Милановац, који су направили запажене резултате и општина јесте ту да помогне свим спортовима, а посебно онима који искажу најбоље резултате. У том правцу, ми ћемо за следећу годину обезбедити део средстава, где ћемо покушати да наградимо најбоље спортисте на територији наше општине, где ћемо поготову обратити пажњу на индивидуалне спортове. Они се у суштини сами финансирају највећим делом, па ћемо тежити да њима одвојимо један део новца за награде за најбоље резултате, тако да ћемо увек најбоље награђивати”, рекао је председник Ковачевић. Он је, такође, нагласио да је у плану и изградња једног мултифункционалног објекта.

„Разговарао сам са руководством овде, они имају идејно решење једне нове зграде. Ми ћемо покушати колико је у нашој моћи да утичемо преко Министарства омладине и спорта, јер свакако имамо земљиште које бисмо могли да уступимо у ту сврху, а мислим да општина Горњи Милановац заслужује да добије један такав објекат који би био мултифункционалан, када је у питању и стрељаштво и остали спортови који нису нашли кров над главом. Пре свега мислим на куглаше. Ми ћемо се у наредном периоду бавити том темом, јер је интерес да сваки спорт буде обезбеђен овде у Горњем Милановцу“, рекао је Ковачевић и додао да су улагања општине у спорт велика, што је око 60.000.000 динара на годишњем нивоу: „Скоро 30.000.000 динара ми годишње улажемо директно новца у спорт, а када саберемо све то са терминима које добијају спортске организације преко спортске хале „Бреза“ , преко свих школа , то је преко 60.000.000 динара на годишњем нивоу, што је огроман новац за нашу општину али и то је негде подстрек да желимо да помогнемо да се они баве, како рекреативним тако и професионалним спортом.“

 

Previous Обележен Дан примирја

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I