Novi direktor USAID-a Howard Ockman u poseti Opštini Gornji Milanovac

Zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac Miroslav Milovanović primio je u utorak, 6. novembra 2012. godine, novog direktora USAID-ovog Projekta lokalnog održivog razvoja Howard Ockman-a i predstavnika USAID-a Nenada Moslavca. Govoreći o značaju Projekta lokalnog održivog razvoja, zamenik predsednika opštine rekao je da je regionalna odnosno međuopštinska saradnja jedna od veoma bitnih pretpostavki ekonomskog, ali i svakog drugog oblika razvoja.
Howard Ockman, koji je ovom prilikom bio u prvoj poseti Opštini Gornji Milanovac od kada je stupio na mesto direktora USAID-ovog Projekta lokalnog održivog razvoja, izjavio je da je Opština Gornji Milanovac zajednica koja posvećuje dosta pažnje zaštiti životne sredine i ima dobro razvijenu privredu koja uspešno posluje i sarađuje sa lokalnom samoupravom. Razgovarajući sa zamenikom predsednika opštine o nastavku saradnje lokalnih samouprava Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca, Raške i Vrnjačke Banje koja je uspostavljena decembra 2011. godine u okviru USAID-ovog Projekta lokalnog održivog razvoja, Ockman je rekao da se kroz međuopštinsku saradnju mora raditi na proširenju privrednog razvoja na druge gradove i opštine u regionu, a što će dati doprinos i unapređenju rada u vanekonomskim oblastima. Kako je istakao, u narednom periodu zajedničkim angažmanom će se raditi na privlačenju investicija što će doprineti održivom privrednom razvoju koji podrazumeva otvaranje novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti.
Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović ocenio je dosadašnju saradnju sa USAID-om kao veoma uspešnu i izrazio zadovoljstvo što će se kroz ovaj projekat pristupiti rešavanju i jednog od najvećih problema sa kojim se susreću svi gradovi i opštine u Srbiji –problema zapošljavanja mladih i otvaranja novih radnih mesta.

Previous PREDSEDNIK OPŠTINE UPRILIČIO PRIJEM ZA MILANA VUJIĆA I NJEGOVU SUPRUGU SIGOLEN FRANŠE DEPERE, PRAUNUKU LUJA FELIKSA FRANSOA FRANŠE DEPEREA

Leave Your Comment