Eng

Es

It

Sp

Нових 79 уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике

Нових 79 уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике

Ближи се крају овогодишња додела подстицајних средстава пољопривредним произвођачима према конкурсу Општине Горњи Милановац. Данас је са Председником општине нових 79 носилаца пољопривредних домаћинстава потписало своје уговоре, а за комплетно решавање преостало је још око стотину захтева. На овогодишњи конкурс за доделу подстицајних средстава конкурисало је чак 838 пољопривредних произвођача, а са данашњим даном је подстицаје остварило њих 724.

Председник општине је изразио велико задовољство што се ове године конкурсу одазвао велики број пољопривредних произвођача и одлучио се на не мала улагања у обнову механизације, сточног фонда, подизање засада и различита унапређења досадашње производње. На овај начин, истакао је, директно улагање у пољопривреду на територији Општине Горњи Милановац, грађана и Општине креће се око 80.000.000 динара.

Општина Горњи Милановац издвојила је ове године рекордан износ од укупно 36.950.000,оо динара за подстицаје у пољопривреди, делом кроз аграрни буџет, делом кроз два ребаланса овогодишњег буџета Општине. Корисници подстицајних средстава су пољопривредни произвођачи са регистрованим пољопривредним газдинством на територији наше општине, за различите намене у оквиру пољопривредне производње, према Програму на који је Министарство пољопривреде, шумарства и зашите животне средине дало своју сагласност.

Подсећамо да је Општина Горњи Милановац кроз аграрни буџет обезбедила и средства за набавку противградних ракета, накнаде противградним стрелцима, за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде.

Previous Посета представника Амбасаде Републике Пољске

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I