Eng

Es

It

Sp

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е KОМЕСАРИЈАТА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е KОМЕСАРИЈАТА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У Федерацији Босне и Херцеговине је у току Пројекат регистрације непокретности који се односи на усклађивање података о непокретностима између катастра и земљишне књиге по новом премеру. Циљ пројекта је замена старих земљишних књига у циљу обједињавања и успостављања јединствене евиденције о непокретностима с којим многа избегла лица нису упозната, а у сврху заштите њихових имовинских интереса и смањења високих трошкова каснијег доказивања постојања права на непокретностима.

Како би лица избегла из Федерације Босне и Херцеговине била упућена у своја права у поступку регистрације непокретности у том ентитету, Влада Републике Српске донела је одлуку којом је формирано шест канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи. Канцеларије су успостављене у оквиру Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИП-а) и то у следећим градовима: Бања Луци, Мркоњић Граду, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву и Општини Невесиње. Такође је формирана и канцеларија у Новом Саду, у булевару Краља Александра број 14 (тел:021/382-1157).

Сва заинтересована лица могу се јавити лично или телефоном земљишно –књижним канцеларијама општинских судова у Федерацији БиХ. Преглед катастарских података доступан је на сајту www.katastar.ba, а на сајту www.e-grunt.ba могућ је увид у земљишно-књижне податке на основу броја парцеле и броја земљишно-књижног улошка.

За све додатне информације контактирати Повереника за избеглице и миграције за територију општине Горњи Милановац. Контакт телефон 032 515 0060

Previous Најсавременија опрема за нову болницу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I