Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Državni praznik Dan pobede nad fašizmom i 68 godina od izvojevane slobode danas je obeležen i u Gornjem Milanovcu u Spomen parku Brdo Mira. Ovim povodom predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i prvi sekretar Ambasade ruske federacije u Republici Srbiji Oleg Šumilin položili su cveće na spomenike poginulim crvenoarmejcima i partizanima. Prisutnima su se obratili Vera Tododrović predsednica gornjomilanovačkog Saveza boraca NOR-a, prvi sekretar Ambasade ruske federacije u Republici Srbiji Oleg Šumilin i predsednik opštine Milisav Mirković, podsećajući na značaj poštovanja žrtava palih u borbi protiv fašizma.
Vence su pored predstavnika Ambasade Ruske Federacije i Predsednika opštine Gornji Milanovac, položili i predstavnici Vojske Srbije, predsednica Skupštine opštine, zamenik predsednika opštine i zamenik predsednika Skupštine opštine, predstavnici saveza boraca NOR-a i Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918.godine, kao i predstavnici Srpsko-ruskog društva.
Odavanje počasti završeno je minutom ćutanja i intoniranjem himne Rusije i Srbije, nakon čega je održan kraći kulturno-umetnički program u izvođenju predstavnika Srpsko-ruskog društva iz Gornjeg Milanovca.

Previous Opština Gornji Milanovac za primer u seoskom turizmu u Srbiji