Eng

Es

It

Sp

Обележен Дан рудара

Обележен Дан рудара

У Србији je у суботу обележен Дан рудара. Тим поводом планину Рудник и рудник „Контанго“ посетили су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и заменица председника општине Јадранка Достанић.

У овом руднику данас ради 430 радника, док је у тренутку приватизације тај број износио 295 радника.

„Ово је једна од пет најуспешнијих приватизација у Србији и можемо само да будемо захвални власницима што су се толико потрудили око рудника, али и да будемо тужни што се овакав модел није применио у читавој Србији. За мене као министра задуженог за област рада, најважнија је безбедност људи на радним местима, а ово предузеће је добар пример, јер годишње има само два, или три повређена радника, што је доказ да се овде изузетно води рачуна о безбедности и заштити на раду“, изјавио је министар Вулин.

Председник општине Дејан Ковачевић присуствовао је и свечаности уручивања јубиларних награда запосленима у руднику „Контанго“.

„Моја прва посета, по ступању на дужност председника општине Горњи Милановац, била је управо предузећу „Контанго“, јер су они прави пример успешно приватизоване компаније, која је уједно и изузетно друштвено одговорна и улаже пуно у локалну заједницу. Дом културе, овде у варошици Рудник, реновиран је из сопствених прихода рудника, а на корист је и нашим суграђанима са Рудника и осталим грађанима Горњег Милановца. Општина Горњи Милановац ће, и у будућности, наставити да подржава овакве компаније и сарађује са њима“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Плате радника су од тренутка приватизације па до данас увећане пет пута.

„Путовали смо по свету, гледали најбоље моделе и информисали се. Наши радници данас носе најмодерније шлемове, антифоне и чизме и иду на обуке по многим рудницима у Европи и свету. Имамо предавања и семинаре и редовно вршимо систематске прегледе запослених. Ми смо међу ретким фирмама које имају потписан уговор са ВМА. Повређени радници могу бити пребачени, нашим санитетским возилом, до Београда и да им ту буде указана помоћ“, изјавио је генерални директор рудника „Контанго“ Ацо Илић.

Поред обиласка предузећа „Контанго“ за све посетиоце и госте био је уприличен богат културно-уметнички програм поводом Дана рудара.

Previous Почела изградња фудбалског терена у Брусници

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I