Eng

Es

It

Sp

Обележена слава Горњег Милановца и Цркве Свете Тројице

Обележена слава Горњег Милановца и Цркве Свете Тројице

Јутрос је у цркве Свете Тројице одржана свечана архијерејска литургија поводом празника Силаска Светог духа на апостоле, славе Храма Свете Тројице и градске славе. Литургији је присуствовао председник општине Дејан Ковачевић са породицом, који је са свештенством цркве сломио славски колач.

Обележавању данашњег празника, осим бројних верника, присуствовали су директори јавних предузећа и установа, привредници, као и представници Војске Србије.

– Педесети дан након Васкрса а десети дан од Спасовдана, слави се Света Тројица или Духови. На тај дан спустила се благодат Светог духа у виду огњених језика на ученике Исусове, који су потом кренули по целом свету да проповедају хришћанство на све светске језике.

– Радост је наша данас, драга браћо и сестре вишеструка. На првом месту јер славимо рођендан цркве Христове, затим што наш Храм слави данас заједно са градом Горњим Милановцем овај празник као своју славу. Нека би Господ свима нама који смо крштени Светим крштењем, миропомазани Духом Светим подарио своје царство небеско , учинио нас по речима Јована Дамаскина, наследницима Божијим и сунаследницима Христовим. Прибројао нас међу истинске и верне слуге своје и у овом животу и у вечности, сада и увек и у све векове и векова. Нека нас Свети дух озари, обрадује и сачува од сваког зла. Амин – део је проповеди која се чула на данашњој литургији.

Након литургије, у порти Цркве послужена је трпеза љубави.

Previous Градска слава у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I