Eng

Es

It

Sp

Обилазак радова у дворишту Цркве

Обилазак радова у дворишту Цркве

Председник општине Дејан Ковачевић обишао је, у пратњи старешине Цркве Драгана Ђорема, радове који се изводе у дворишту Цркве Свете Тројице.

„Црква изградњом нове палионице свећа решава један велики проблем и коначно добијамо пристојно место где ће верници Горњег Милановца, а 99% верника је православне вере, моћи на пристојан начин да упале свећу и за своје драге, миле који су живи а и за свеоне који су уснули у Господу то јест покојне. Поред палионице, Црква решава још један велики проблем а то је нова црквена продавница, која ће служити за продају свећа, књига и свих оних црквених ствари које су потребне нашим верницима или њиховим породицама. Са те две велике ствари, Црква коначно решава и свој изглед са западне стране где ће бити уклоњена стара продавница свећа и стара палионица и добија севелики плато испред цркве који ће служити за велике црквене прославе, за венчања, за свадбе и за све оно што треба верницима Горњег Милановца. Захваљујући општини Горњи Милановац и председнику општине Дејану Ковачевићу решавамо ове две велике ствари и ми им се захваљујемо на свој љубави и помоћи коју пружају нашој Цркви и нашим верницима у Горњем Милановцу“, истакао је старешина Цркве Драган Ђорем.

„Ове године је из буџета општине за помоћ Српској православној цркви одвојено нешто више од 3,2 милиона динара и то за све Црквене општине у Горњем Милановцу. Само за цркву Свете Тројице опредељено је око 800.000 динара. Ово су до сада рекордна средства одобрена из општинског буџета за ову намену. Није само помоћ у новчаним средствима једина ствар која спаја општину Горњи Милановац и Српску православну цркву, ми смо на почетку мандата вратили и крсну славу општини Горњи Милановац и после 70 година поново заједно прослављамо тај празник. Желимо да амбијент око Цркве, овде у самом центру града, буде лепо уређен и наставићемо да помажемо и ову Цркву и Српску православну цркву на територији наше општине“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Планирано је да радови на изградњи продавнице буду завршени до празника Свете Тројице.

Previous Посета делегације из Пробиштипа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I