Eng

Es

It

Sp

OBJAVLJENI JAVNI POZIVI ZA REALIZACIJU MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA U OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

OBJAVLJENI JAVNI POZIVI ZA REALIZACIJU MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA U OPŠTINI GORNJI MILANOVAC

U skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Opštine Gornji Milanovac za 2014. godinu, a prema sporazumu o saradnji na realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji su 11. jula 2014. godine potpisali Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku Saša Obradović, Opština Gornji Milanovac i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su Javne pozive za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u Opštini Gornji Milanovac, i to: Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica u 2014. godini, Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta u 2014. godini i Javni poziv za realizaciju programa stručna praksa u 2014. godini. Ukupna sredstva planirana budžetom Opštine Gornji Milanovac za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini iznose 7.000.000,00 dinara.
Za subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica u 2014. godini ukupna planirana sredstva iznose 1.000.000,00 dinara. Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160.000,00 dinara, odnosno 200.000,00 dinara za osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva ili osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, tako da će ovom merom biti obuhvaćeno 6 odnosno 5 nezaposlenih lica. Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Javni poziv za realizaciju ove mere biće otvoren do utroška sredstava.
Za subvencije za otvaranje novih radnih mesta u 2014. godini ukupna planirana sredstva iznose 4.000.000,00 dinara. Poslodavac koji bude ostvario pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta dužan je da zaključi ugovor o radu sa nezaposlenim licem, na neodređeno vreme, sa punim radnim vremenom, u trajanju od najmanje 24 meseca od dana zasnivanja radnog odnosa i da izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, u skladu sa zakonom. Ukupan broj nezaposlenih lica koji će ovim putem rešiti pitanje zaposlenja jeste 26. Javni poziv za realizaciju ove mere biće otvoren do utroška sredstava.
Za realizaciju programa Stručna praksa u 2014. godini ukupna planirana sredstva iznose 2.000.000,00 dinara. Program stručne prakse namenjen je nezaposlenim licima sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem bez obzira na godine starosti, koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme, a radi sticanja uslova za polaganje pripravničkog/stručnog ispita, u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa. Program stručne prakse traje u skladu sa zakonom do 12 meseci i angažovanim licima isplaćuje se novčana pomoć u mesečnom iznosu od 18.000,00 dinara i vrši obračun i uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom. Troškove polaganja stručnog/pripravničkog ispita snosi poslodavac. Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja u listu „Takovske novine“.
S obzirom da je Opština Gornji Milanovac samostalno opredelila novčana sredstva tako na javne pozive mogu konkurisati poslodavci koji imaju sedište ili ogranak na teritoriji Opštine Gornji Milanovac i nezaposleni da imaju prebivalište na teritoriji naše opštine.

Previous ODRŽANA 51. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I