Eng

Es

It

Sp

Од децембра оцењивање запослених у локалним самоуправама

Од децембра оцењивање запослених у локалним самоуправама

Начелница Општинске управе Горица Петровић је у току јучерашњег дана одржала састанке са свим запосленима у Општинској управи, парцијално по одељенским јединицама, упутивши своје сараднике и референте о одредница новог Закона о запосленима у локалним самоуправама који ће ступити на снагу у децембру месецу, као и о смерницама министарке Кори Удовичке на недавно одржаном округлом столу, а везано за доношење овог Закона.

Начелница Управе је јасно назначила запосленима да је у питању реформски закон са планом да се за наредне три године постепено смањује број запослених у јавном сектору за пет посто, а од децембра ће се примењивати и оцењивање запослених које ће утицати на систем напредовања или супротно кажњавања.

Она је овом приликом рекла да је горњомилановачка општина по броју запослених, 128 радника, у складу са Законом о одређивању максималног броја запослених у локалној администрацији и тај број од 2009. године није растао, већ се смањио за 25 лица, а о новим запослењима нема говора. Међутим, новим Законом примењиваће се додатне мере како би се број запослених у државној управи смањио, што нас обавезује да се са постојећим капацитетима и додатним свакодневним унапређењем нивоа услуга изборимо да не буде драстичних промена у нашој Управи. Заправо све је на вама – запосленима који ће убудуће морати још више да се труде у извршавању својих обавеза, а за то имате обезбеђене услове, уређену нормативу, техничку опремљеност тако да нема оправдања да Општинска управа општине Горњи Милановац не буде професионала и неусклађена са намерама овог Закона, изричита је била начелница Управе у разговору са запосленима.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички је на округлом столу у Београду, о закону, истакла да је то први у низу реформских закона за локалну самоуправу. „Влада је спремна да уради све што је у њеној моћи да доведе у ред цео јавно службенички систем, односно јавну управу“, истакла је Кори Удовички, прецизирајући да се будући предлог закона односи само на јавну управу, а не и на јавни сектор, односно јавна предузећа, јер су она део привреде.

Како је речено на скупу, разлози за доношење тог закона су неадекватан поступак заснивања радног односа, непостојање процедуре за селекцију која би омогућила избор најбољих кандидата, потреба за увођењем оцењивања рада службеника и система напредовања, потреба за системским уређењем професионалног развоја каријере путем стручног усавршавања. Округли сто организовали су Министарство државне управе и локалне саомоуправе и СКГО.

Previous Трећи конкурс за доделу подстицајних средстава намењених пољопривреди

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I