Одређен развојни буџет општине Горњи Милановац за наредну годину

На дневном реду, данас одржане седнице Општинског већа као најзначајнија ставка издвојио се Нацрт и Предлог Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2024. годину који ће износити 2.103.862.000,00 динара.  Највећа средства одвојена су за капиталне инвестиције, развој пољопривреде и спорта.

  • Буџет за 2024.годину је опредељен према развоју. С обзиром да имамо две велике капиталне инвестиције које радимо и улажемо много више средстава у пољопривреду. Циљ нам је поспешивање пољопривредне производње што ће довести до увећања буџета за наредну годину. Све што ми уложимо у пољопривреду, то нам се вишеструко врати кроз буџет. Презадовољан сам што смо успели да у претходним годинама сачувамо један део средстава да би могли да уђемо у две капиталне инвестиције на које сам поносан, а то је изградња затвореног базена у граду и изградња нове зграде ПУ Сунце која ће се налазити код постојећег објекта број 3 у Невадама и која ће примити 250 малишана. Успели смо да тај новац сачувамо, успели смо да креирамо такав буџет да имамо довољно средстава и за текуће пословање и да исплатимо капиталне инвестиције. Оно чему се још више радујем, јесто то да смо успели да извршимо повећање још на две позиције, као што сам поменуо, на позицији пољопривреде за 10%, а то већ радимо од 2016.године. Не заборавите да је буџет пољопривреде 2016.године када сам ја постао председник, био 7 милиона динара, исте године је ребалансом повећан на 35 милиона да бисмо ове године дошли до буџета од 66 милиона динара, а за следећу годину буџет за пољопривреду износиће 72 милиона динара. Успели смо да креирамо добар буџет за пољопривреду, али успели смо да креирамо и добар однос са пољопривредним произвођачима и да тај буџет сваке године у стопроцентном износу и остваримо. Наравно највише се троши за куповину механизације и приплодних грла стоке, што нама даје наду да ћемо имати све више и више организоване пољопривредне производње на територији наше општине. Друго што је значајно јесте увећање буџета за спорт од 20% и у наредном периоду гледаћемо да то још више поправимо. Преко 35 клубова има на територији општине Горњи Милановац који се делом финансирају из буџета. Добре резултате постижу како појединачни, тако и екипни спортови. Општина је ту да им буде савезник, и морамо им помоћи код изградње инфраструктуре, о чему смо већ разговарали на недавном састанку који смо имали са представницима свих клубова. Такође оно што је значајно у вези овог буџета је да смо успели да одржимо и изградњу остале инфраструктуре на нивоу који смо до сада радили, тако да ни једна позиција у буџету није мања у односу на 2023.годину. Наставићемо са изградњом и локалних и сеоских некатегорисаних пуртева али и улица у граду- рекао  је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац

Планови за наредну годину су веома амбициозни.  На неком од наредних седница Општинског већа, наредне године биће распоређена средства на позицијама и биће дат предлог шта ће се  конкретно  радити на пољу саобраћајне инфраструктуре током 2024. године.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

 

Previous Обележена слава лекара у Горњем Милановцу