Eng

Es

It

Sp

Одржан Бајк Фест

Одржан Бајк Фест

У недељу је, у Горњем Милановцу, одржан Бајк Фест (Bike Fest), манифестација коју су заједнички организовали општина Горњи Милановац, Удружење грађана „Југоциклинг кампања“ и Удружење грађана „Шилопајска панорама“, а коју финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије. У име општине Горњи Милановац добродошлицу учесницима манифестације и гостима општине упутила је заменица председника општине Јадранка Достанић.

„Драги бициклисти, шетачи, возачи ролера, поштовани гости Горњег Милановца, добар дан и добродошли у нашу лепу општину. Изузетно ми је задовољство што могу да вас поздравим у име Општинске управе. Општина Горњи Милановац је заједно са удружењима Југоциклинг кампања и Шилопајска панорама подржала овај пројекат Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре јер је ово изузетна прилика да се ви, учесници ове манифестације, упознате са лепотама Рудничко-таковског краја. Ово је промоција здравог живота, позив, посебно омладини, да изађе у природу и да се бар на један дан одвоје од рачунара и телевизора. Жеља нам је да ова стаза од Милановца до Шилопаја постане „Стаза здравља“ и да пешаци и бициклисти свакодневно тим путем шетају и возе бицикле. Још једном добродошли на Бајк Фест, добродошли у Горњи Милановац и желим вам да данас уживате у природи“, изјавила је заменица председника општине Јадранка Достанић обраћајући се учесницима ове манифестације.

„Југоциклинг кампања“ је током 2015. и 2016. године покренула пројекат претварања напуштених железничких пруга у зелене пешачке и бициклистичке стазе, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије. Циљ пројекта је истраживање, мапирање, анализа постојећег стања и предлог и детаљна разрада одређених траса за претварање у зелене стазе.

У оквиру пројекта, промовисана је и траса некадашње пруге у нашој општини. Општина Горњи Милановац наставиће да подржава све активности које доприносе активном учешћу грађана, а пре свега деце и омладине, у реализацији истих.

Previous Дан отворених врата

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I