Održan četvrti po redu Srpski festival svetske muzike u Takovu

Četvrti po redu „Srpski festival svetske muzike“, održan je 04. i 05. avgusta 2012. godine, na prostoru znamenitog mesta „Takovski grm“ u Takovu.
Festival je u subotu 03. avgusta 2012. godine, već tradicionalno, otvorio predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, poželevši svim gostima ugodan boravak u Takovu i opštini Gornji Milanovac. Prve večeri festivala, posetioci su mogli da prate i zajednički nastup KUD „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i gostujućeg Folklornog ansambla „Triglav“ iz Jesenica, Slovenija. Na sceni je, posle lokalnog benda „Džipsi Aleksići“ koji je podgrejao atmosferu, nastupila i odlična grupa „O’đila“ koja je publiku podsetila na najbolje dane ovih izvođača ciganske muzike, a potom je koncert održao i legendardni interpretator vojvođanske tradicionalne muzike, Zvonko Bogdan.
U nedelju, drugog dana festivala, posećenost je bila još veća, uglavnom zahvaljujući odličnom koncertu popularnog beogradskog sastava „Van Gogh“, koji je na najlepši način zatvorio ovogodišnji festival. Pored njih, u nedelju je nastupio i tročlani bend Resjemheia (Rešemaja) iz Norvešk og Trondhajma, koji svira neobičnu mešavinu tradicionalne norveške, zapadno afričke i muzike starog američkog juga.
Srpski festival svetske muzike u Takovu je međunarodna muzičko -kulturna i turistička manifestacija, koja slavi bogatstvo različitosti i ima za cilj razvijanje tolerancije, uspostavljanje saradnje i razmenu kreativnih ideja među ljudima, posredstvom umetnosti, a posebno muzike.
Na festivalskoj manifestaciji su prezentovane i različite izložbe domaće radinosti, ekološki praktični i edukativni sadržaji, kao i turistička ponuda takovsko-rudničkog kraja.

Previous Poziv za potencijalne popisivače u popisu poljoprivrede 2012