Eng

Es

It

Sp

Одржан други по реду састанак са председницима месних заједница

Одржан други по реду састанак са председницима месних заједница

Други по реду састанак са председницима месних заједница одржали су данас Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за саобраћај и инфраструктуру, Дејан Вељовић начелник општинске управе и Божидар Вучетић директор ЈП за изградњу.

Општина Горњи Милановац сваке године издваја средства за санацију и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева на сеоском подручју. Председници месних заједница на време су доставили планове за ову годину а сада је неопходно издвојити приоритете.

-Ово је нова пракса уведена ове године. Циљ састанака и позивања председника месних заједница јесте разматрање планова рада, које су они доставили крајем прошле године, што им је била и обавеза. Основни повод је да се прецизно одреди динамика радова који ће се изводити на терену током ове године а према одлуци о комуналној делатности поверени су ЈП за иградњу – каже Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за инфраструктуру и саобраћај.

Иако је општина разуђена и обухвата чак 62 села, локална самоуправа се залаже за подједнака улагања у свим месним заједницама, речено је на данашњем састанку. Од ангажовања самих председника највише зависи реализација значајних пројеката.

Према речима Мирослава Марковића, председника МЗ Горњи Бањани овакав вид разговора је веома добар за све житеље општине.

– Тешко је направити прецизан план јер се никад не зна шта може у међувремену да искрсне и баш због тога је добро да надлежни буду редовно у току – каже Марковић и додаје да Месна заједница на чијем је он челу има одличну сарадњу, како са општинском управом тако и са ЈП за изградњу.

Милош Матовић, председник МЗ Горњи Бранетићи такође је задовољан због ове иницијативе, посебно због могућности да се сретну сви председници , посебно оних које се међусобно граниче, јер се на тај начин омогућава решавање међусобних проблема у сарадњи са локалном самоуправом.

На до сада одржана два састанка присуствовало је око 30 председника месних заједница. Следеће седмице биће одржан последњи трећи, након чега ће бити анализирани захтеви. Сви који буду оправдани наћи ће се у плану за текућу годину.

Previous Одржана четврта седница Привредног савета општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I