Održan drugi sastanak Koordinacionog odbora u okviru Programa upravljanja ljudskim resursima i razvojem

Danas, 18. oktobra 2012. godine, u Svečanoj sali Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu održan je drugi sastanak Koordinacionog odbora za Program upravljanja ljudskim resursima i razvojem za lokalne samouprave. Sastanku su prisustvovali predstavnici 11 lokalnih samouprava centralne i zapadne Srbije i to: Arilja, Bajine Bašte, Čačka, Čajetine, Gornjeg Milanovca, Kosjerića, Kraljeva, Lučana, Požege, Užica i Vrnjačke Banje.
Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković otvorio je sastanak koordinacionog odbora i poželeo dobrodošlicu prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava uključenih u Program, kao i predstavnicima Agencije “MSP konsalting” iz Kraljeva koja neposredno sprovodi njegovu implementaciju. On je konstatovao da je rad koji se zasniva na saradnji između lokalnih samouprava od posebnog značaja jer se upravo razmenom dobrih i analizom loših iskustava, dolazi do najboljih rezultata. Predsednik je pri tom saradnju Opštine Gornji Milanovac sa gradovima i opštinama u okruženju, a i na međunarodnom planu, ocenio kao izuzetno živu i dobru. On je istakao da je prisustvo Agencije “MSP konsalting” u ovom Programu dobar pokazatelj da će i realizacija ovog Programa biti uspešna, s obzirom da Opština Gornji Milanovac ima odlično iskustvo u saradnji sa ovom Agencijom na sada već uspešno realizovanom projektu “Vodosnabdevanje u skladu sa standardima Evropske unije”.
Program upravljanja ljudskim resursima i razvojem za lokalne samouprave finansira vlada Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a implementaciju Programa sprovodi Agencija “MSP konsalting” iz Kraljeva. Cilj ovog Programa je efikasno upravljanje ljudskim resursima koje doprinosi organizovanom razvoju lokalnih samouprava i efikasnom i racionalnom pružanju usluga. Koordinator Programa ispred opštine Gornji Milanovac koji će starati o implementaciji projekta u okviru Opštine Gornji Milanovac je Gorica Petrović, načelnica Opštinske uprave.

Previous ORGANIZOVANO I PLANSKO REŠAVANJE PROBLEMA IZBEGLIH I INTERNO RASELJENIH LICA

Leave Your Comment