Eng

Es

It

Sp

Одржан састанак ОО Другог Сабора виолиниста Србије

Одржан састанак ОО Другог Сабора виолиниста Србије

На данашњем састанаку организационог одбора Сабора виолиниста Србије донета је одлука да други Сабор, упркос недоумицама које је изазвала епидемиолошка ситуација у нашој земљи, ипак буде одржан како је и планирано од 14. до 16. августа у селу Прањани.

На састанку су разматрани сви аспекти организације Сабора, као и могућност финансијске подршке Општине Горњи Милановац, али и милановачких привредника.

„Ми се надамо много већој посети него прошле године, с обзиром да ће ове године бити вероватно смањен број туриста из Србије који ће путовати у иностранство, те их ми све позивамо да дођу и да проведу три дана у прелепој варошици Прањани, у срцу Србије и срцу Шумадије од 14. до 16. августа. Оно што је такође значајно, јавио нам се велики број виолиниста који су, после огромног успеха прошлогодишњег Сабора, препознали добро место за сопствену промоцију, што је добро, јер постати први виолиниста Србије није мала ствар“ – рекао је Дејан Ковачевић, председник Организационог одбора.

За победника Сабора и за друге успешне учеснике биће обезбеђене адекватне награде. Организатори се надају да ће надмашити претходну годину, када је преко 50.000 посетилаца прошло кроз варошицу Прањани, и како кажу спремни су за нове рекорде. Идејни творац ове манифестације, Гвозден Николић, захвалио се Општини Горњи Милановац на озбиљној подршци коју пружа самој организацији Сабора.

„Када је програм у питању наставићемо у оном нашем добром, шумадијском, српском стилу, где ће доминирати виолина, наравно, и народно музицирање. Нећемо се приклањати естрадним звездама, имамо ми довољно музичара широм Србије који то одлично рад. Не потцењујем естрадне звезде, напротив итекако их поштујем, али ми немамо новца да плаћамо баснословне цифре“ – објаснио је Николић.

Господин Николић, најавио је наступе 15 врхунских виолиниста, који су се већ доказали у свом послу као професионалци, а како је реако, биће простора и за омладинце, испод 15 година старости, али и за сениоре, који су улепшали бројна весеља која памтимо, а који су прекорачили границу старости од 55 година.

Previous Дејан Ковачевић угостио председницу Скупштине Мају Гојковић

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I