Eng

Es

It

Sp

Одржан састанак са директорима школа

Одржан састанак са директорима школа

У Малој сали општине Горњи Милановац, одржан је састанак руководства Општине са директорима основних и средњих школа са територије општине. На састанку, који је иницирао председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, поред председника општине присуствовали су и заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, члан Општинског већа задужен за образовање Срђан Милићевић и начелница Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.

Председник општине инсистирао је да се одржи овај састанак јер жели да се увери да су школе спремне за почетак нове школске године, која почиње за неколико дана.

„Овакви састанци ће се у будућности одржавати чешће јер је образовање област која је за општину један од приоритета, док ће начелница Одељења за друштвене делатности координирати активностима на дневном нивоу. Морамо учинити све да ђаци не одлазе из Горњег Милановца по завршетку средњих стручних школа, већ да кроз праксу у току школовања обезбеде себи место у некој од компанија из наше општине. Планирање буџета школа за 2017. годину мора да се заврши у року, да буде све прецизно и да се у тој области уведе финансијска дисциплина, која до сада није била на задовољавајућем нивоу. Оно што је тенденција у савременом школству, мора да се примени и код нас а то је пре свега менаџерско размишљање директора школа, који морају имати спремљене пројекте како би у сваком тренутку могли да аплицирају на конкурсе министарстава или за средства из претприступних фондова Европске уније. Општина издваја значајна средства из буџета за потребе образовања, скоро 10% буџета, и морамо бити одговорни у трошењу сваког динара“, изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.

На састанку је истакнуто да се разматра могућност да се од 2017. године обједине јавне набавке на нивоу свих школа и да за потребе школа те послове обавља стручна служба Општинске управе задужена за јавне набавке, чиме би се знатно олакшало пословање школа на територији општине Горњи Милановац.

Previous Потписани уговори о додели субвенција за самозапошљавање

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I