Одржана 23. седница Скупштине општине Горњи Милановац – Усвојене све тачке дневног реда

Данас је одржана 23. редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац.На почетку седнице, коју је отворио Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац , одборници су усвојили записник са претходног заседања као и дневни ред данашње седнице. Прва тачка дневног реда се односила на разматрање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за прву половину текуће године.

Имали смо данас Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Што се тиче приходне стране, приходовали смо 62.000.000 више него прошле године. Расходна страна, односно само извршење јесте 36% што је на нивоу стандарда извршења буџета у посматраном периоду за сваку годину. У другој половини године, имамо повећана извршења. Базен је 300.000.000 динара, за сада је потрошено 100.000.000 динара. Велика инвестиција је и изградња вртиће која ће тек доћи на реализацију у другој половини ове године.– рекао Лазар Николић,  председник СО.

 Поред  одлуке о извршењу буџета за  период од првих шест месеци ове године , одборници су дали сагласност  и за извршење другог ребаланса општинског буџета који је и био повод одржавања скупштинског заседања. 

-Оно што смо данас усвојили и што је јако значајно, јесте повећање зарада у ПУ “Сунце” од 5,5%, почев од месеца септембра . Општина Горњи Милановац има средстава да реализује ову одлуку.  Такође морам рећи да смо у протеклом периоду имали елементарне непогоде у неким деловима наше општине. Јаке кише у Месној заједници Драгољ, нанеле су велике штете на некатегорисаним путевима, тако да су они сада ван употребе.  ЈП за изградњу мора уложити више средстава како би се санирале поменуте последице.  Овим ребалансом у те сврхе издвојено  је 15 000 000 динара. С обзиром да су временски услови погодовали расту зеленила, екипе ЈП за изградњу су имали доста посла на одржавању зелених површина и кошењу истих. Средства за те намене су истрошена, тако да смо и у те сврхе издвојили 6 000 000 овим ребалансом. Сви захтеви који су стигли у Општину, без обзира да ли су Јавна предузећа или установе, овим ребалансом буџета обухваћене, тако да су све  потребе корисника јавних средстава задовољене- рекао је Дејан Ковачевић.

Једно од питања новинара  било је да ли је од стране ОШ “Свети Сава“ стигао неки захтев? Повод овог питања јесу недавни наслови неких портала као и штампаних медија, у вези дописа које је члан Савета родитеља ОШ “Свети Сава” у Горњем Милановцу, упутио неким медијима и навео лоше стање у тоалетима поменуте школе.  Ковачевић је одговорио да од стране ОШ “Свети Сава” није стигао захтев.  Потом је навео да  су од 2017.године велика средства уложена у образовне институције на подручју наше општине. Само за  реконструкцију, адаптацију, реновинарање и друге радове  на објектима основних школа издвојено је 785.335.354 динара из општинског буџета, објаснио је Ковачевић.

Previous Обележена 84. годишњица смрти ђенерала Божидара Терзића