Eng

Es

It

Sp

Održana 29. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Održana 29. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

U Velikoj sali opštine, dana 8. septembra 2011. godine, sa početkom u 9 sati, održana je 29. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.
Na 29. Sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, nakon usvajanja Zapisnika sa 28. Sednice, usvojen je predlog o ukidanju svojstva javnog dobra nekategorisanog puta KO Koštunići na osnovu svih prikupljenih saglasnosti. Predlog će biti razmatran na sledećoj sednici Skupštine.
Takođe, usvojeno je rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve. Našoj sugrađanki Nestorović Sandri odobrena je finansijska pomoć u cilju lečenja. Blagovremeno pomoć će biti omogućena između ostalih i veterinarskoj stanici.
Prihvaćen je i izveštaj o funkcionisanju sistema protivgradne zaštite na teritoriji radarskog centra „Bukulja“, razmatran je Izveštaj radne grupe u vezi obezbeđivanja lokacije za proširenje gradskog groblja u Gornjem Milanovcu.
Opštinsko veće usvojilo je i Informacije o pripremljenosti za popis stanovništva u opštini Gornji Milanovac u 2011. godini. U skladu sa Uputstvima Republičkog zavoda za statistiku izvršen je izbor instruktora i popisivača. Prema stavu MMF i uputstvima RZS pri odabiru kandidata za instruktore akcenat je stavljen na zaposlene u Opštinskoj upravi, statističke radnike, geodete, matičare, šefove mesnih kancelarija kao i na lica koja su radili kao anketari. Takođe, odabir popisivača je protekao javno i transparentno, prema uputstvima Republičkog zavoda za statistiku. Upućen je i apel stanovnicima naše opštine da sarađuju sa popisivačima koji će biti na terenu i da će podaci koji se budu prikupljali biti korišćeni isključivo za potrebe RZS.
Razmatrana su i pitanja lokacije za raseljavanje romskih porodica iz opštinske zgrade u ulici Vojvode Milana br. 62 u G. Milanovcu. Takođe, opštinska uprava G.Milanovaca je odlukom o utvrđivanju prava na naknadu troškova prevoza za sve korisnike koji se finansiraju iz budžeta opštine G. Milanovac i obezbeđenju prevoza učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine G. Milanovac obezbedila i organizovala prevoz za sve učenike putnike, koji su nastanjeni na udaljenosti većoj od četiri km od sedišta najbliže škole.

Претходни BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNE PRIPADNOSTI

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I