ODRŽANA 29. SEDNICA SKUPŠINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Danas, 09.03.2012. godine, održana je 29. sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Odbornici su, u preko tri sata zasedanja, raspravljali o čak 32 tačke dnevnog reda.
Rad je započet donošenjem odluke o usvajanju Prostornog plana opštine Gornji Milanovac, čime je Opština ispunila važan preduslov za plansku i regulisanu izgradnju u obuhvatu prostornog plana, posebno s obzirom na predstojeći početak radova na deonici autoputa Ljig – Preljina i novoj industrijskoj zoni u potesu uz planiranu trasu autoputa. Odbornici su potom doneli odluku o usvajanju Strategije regionalnog razvoja Raškog i Moravičkog okruga, još jednog strateški važnog dokumenta, na čijoj izradi je aktivno učestvovalo čak 250 stručnih saradnika iz lokalnih samouprava ova dva okruga, među njima i 15 iz naše opštine.
Saglasnost na program poslovanja za 2012. godinu dobilo je JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, a usvojeni su i izveštaji o poslovanju ovog javnog preduzeća za prethodnu godinu, kao i odluka upravnog odbora „Rzava“ u vezi izmena ugovora za izgradnju brane i akumulacije „Arilje – profil Svračkovo“. Skupština je takođe usvojila program rada Međuopštinskog istorijskog za 2012. godinu i izmene i dopune ovogodišnjeg programa poslovanja JKP „Gornji Milanovac“.
U nastavku sednice usvojen je izveštaj o radu Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu, čiji rad na čelu sa načelnikom Opštinske uprave, kao i odnos sa građanima je veoma pozitivno ocenjen i od strane Opštinskog veće i Predsednika opštine. Usvojeni su i izveštaji o prošlogodišnjem radu ostalih javnih preduzeća i ustanova i to: JKP „Gornji Milanovac“, JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, JP za puteve opštine, JP „Sportsko rekreativni centar“, Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje „Kulturni centar“, Muzeja rudničko – takovskog kraja, Biblioteke „Braća Nastasijević“, Turističke organizacije opštine, Ustanove u oblasti fizičke kulture i Predškolske ustanove „Sunce“. U skladu sa novim Zakonom o kulturi, usvojene su i sve neophodne izmene statuta Muzeja rudničko takovskog kraja, „Kulturnog centra“ i Biblioteke „Braća Nastasijević“.
Na današnjoj sednici, razrešen je stari, a po sprovedenom javnom konkursu na osnovu predloga upravnog odbora ove ustanove, za novog direktora gradske apoteke imenovana je Gordana Aleksić, diplomirani farmaceut. S obzirom na očekivane izbore na lokalnom nivou, kompletirana je i Opštinska izborna komisija.
Donošenjem odluke Skupštine o posebnom pravu u oblasti finansijske podrške porodici sa decom, omogućena je jednokratna novčana pomoć za svaku rođenu bebu u opštini Gornji Milanovac u visini od 10.000 dinara, pod uslovom da majka ima prebivalište na teritoriji naše opštine. Ovim je, uključujući usvajanje nekoliko planskih akata nižeg ranga koji tretiraju pojedine lokacije, iscrpljen dnevni red današnje sednice Skupštine.

Previous MEĐUNARODNI DAN ŽENA!

Leave Your Comment