ODRŽANA 8. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Danas, 5. decembra 2012. godine, održana je osma po redu sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.
Među prvim tačkama dnevnog reda, članovi Opštinskog veća doneli su Zaključak o povlačenju Predloga Odluke o budžetu Opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu utvrđenog na sednici Opštinskog veća održanoj 31. oktobra 2012. godine i utvrdili novi Predlog Odluke o budžetu Opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu, a usled potrebe za usaglašavanjem predloga sa Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu. Opštinsko veće utvrdilo je predloge Odluka o izradi planova Generalne regulacije za naseljena mesta Rudnik, Takovo i Pranjane i predeo Ravne Gore. Na ovoj sednici utvrđeno je više predloga Odluka koji će biti razmatrani na narednoj sednici Skupštine opštine, i to: Predlog Odluke o komunalnim delatnostima, Predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Predlog Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, Predlog Odluke o Opštinskoj upravi, Predlog Odluke o finansiranju sporta i fizičke kulture iz budžeta Opštine Gornji Milanovac, Predlog Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, Predlog Odluke o utvrđivanju kriterijuma i načina plaćanja troškova za održavanje stambenih zgrada u kojima se nalazi poslovni prostor i stanovi u kojima se obavlja poslovna delatnost i mnoge druge.
Članovi Opštinskog veća upoznati su na ovoj sednici sa uspešnom realizacijom projekta „Postizanje EU kvaliteta mleka kod farmera na području Opštine Gornji Milanovac“.
Opštinsko veće dalo je saglasnost na Pravilnik Predsednika opštine o besplatnom prevozu penzionera starijih od 70 godina sa najnižim penzijama po kojem će milanovački penzioneri starosti preko 70 godina tokom sledeće godine moći besplatno da putuju autobuskim prevozom od mesta stanovanja do administrativnog centra i nazad. U cilju unapređenja zdravstvene zaštite utvrđen je Predlog Odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje kao savetodavnog radnog tela organa Opštine Gornji Milanovac. Na ovoj sednici razmatrani su programi poslovanja svih javnih preduzeća, planovi rada svih ustanova i planovi rada i finansijskih planova mesnih zajednica koji će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Gornji Milanovac zakazane za 14. decembar 2012. godine.

Previous Obeležena 98. godišnjica Kolubarsko – suvoborske bitke

Leave Your Comment