Eng

Es

It

Sp

Одржана 93. седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Одржана 93. седница Општинског већа општине Горњи Милановац

На дневном реду данас одржане седнице Општинског већа општине Горњи Милановац нашло се 16 тачака.

На седници Општинског већа одржаној 18. јануара 2016. године донет је Закључак о расписивању јавног огласа за постављење начелника Општинске управе Општине Горњи Милановац. Рок за пријаву заинтересованих кандидата истекао је 5. фебруара, а на адресу Општинског већа пристигла је једна потпуна и благовремена пријава чиме су се стекли услови за постављење начелника Општинске управе. За начелника на мандатни период од пет година постављена је Горица Петровић, дипломирани правник из Горњег Милановца која је вршила ову функцију од 2011. године. „У протеклих пет година Општинска управа Општине Горњи Милановац учинила је доста напора да се „приближи“ грађанима и привреди, да постане отворенија, транспарентнија, да смањи терете и поједностави процедуре за остваривање права, да их учини видљивијим и доступнијим, да повећа ефикасност рада и решавања у управним предметима, као и да ублажи негативан имиџ који грађани углавном имају према администрацији. Све ове резултате препознала је Влада Републике Србије па је потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички предложила Горицу Петровић за личност 2015. године као једну од оних преданих службеника који су пионири у трансформацији управе и који дају пример како треба да се опходимо према грађанима“, истакао је Председник Општине Милисав Мирковић образлажући предлог за постављење Горице Петровић за начелника Општинске управе Општине Горњи Милановац. „Захваљујем се члановима Општинског већа на указаном поверењу, а настојаћу да и даље место начелника Општинске управе не посматрам као функцију већ као своје радно место“, изјавила је начелница Горица Петровић обраћајући се члановима Општинског већа након постављења.

У наставку седнице утврђени су предлози Одлуке о изради плана детаљне регулације за експлоатацију минералних сировина „Каменолом Висока“ у Заграђу и Одлуке о измени и допуни одлуке о изради плана детаљне регулације за нову радну зону „Срчаник“ у Клатичеву којом се проширује граница обухвата овог плана.

Већници су прихватили Измене и допуне Програма пословања ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље за 2016. годину, закључке Координационог тела Система за водоснабдевање „Рзав“, Одлуке Пословног одбора за изградњу бране и акумулације „Ариље – профил Сврачково“ и Одлуке управног одбора ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, који су потом упућени Скупштини општине на разматрање.

Дата је и сагласност на измене и допуне финансијског плана Предшколске установе „Сунце“ Горњи Милановац за 2016. годину и позитивно мишљење на утврђивању јединствене економске цене програма васпитања и образовања по детету за 2016. годину у Предшколској установи „Сунце“ Горњи Милановац која је остала на нивоу од 2015. године тако да учешће родитеља за јаслене и васпитне групе износи 4.500,00 динара, а за припремни предшколски програм 3.600,00 динара. Сагласности на измене финансијског плана за 2016. годину добио је и „Културни центар“ Горњи Милановац.

Previous Почело велико чишћење Горњег Милановца

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I