Eng

Es

It

Sp

Одржана акција 101 као 1

Одржана акција 101 као 1

Акција 101 као 1 у оквиру слива градова и општина Западне Мораве, а у организацији Сектора за ванредне ситуације општине Горњи Милановац одржана је данас. Акција која је првобитно требало да буде одржана 1. марта одлагана је због временских неприлика.

Овом акцијом чишћене су две локације, обе у сливу реке Деспотовице. Једна локација је била у насељу Млаковац, 20м од магистрале. Очишћен је предео око моста чије је корито сужено и проток воде веома мали. Овакво стање угрожавало је безбедност моста, посебно у ситуацијама када је већи поплавни талас и већи прилив вода из околних потока.

Друга локација која је чишћена налази се 500м уз магистралу у правцу Београда, односно код стоваришта грађевинског материјала и припада МЗ Луњевица. На тој локацији такође је решаван проблем пропусног моста испод саме магистрале.

Према речима начелника Штаба Милорада Димитријевића одржана акција прилагођена је временским условима: „Наша данашња активност се успешно спроводи и пре свега мислим да ће то бити на задовољство људи који живе близу ових локација. Надам се да ћемо макар ове тачке које смо оценили као проблематичне решити и на тај начин доста олакшати становништву у периоду изненадних бујичних поплава.“ Димитријевић је истакао да су се поред Сектора за ванредне ситуације, акцији прикључили и Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац и Јавно комунално предузеће. Представници ових предузећа су пружили помоћ у обезбеђењу и решавању техничких питања на терену, обезбеђивањем потребних машина и алата. Начелник се захвалио представницима ових предузећа на помоћи, волонтерима који су се прикључили акцији као и Команди гарнизона Војске Србије који је дао свој допринос.

Председник МЗ Луњевица Бранислав Радовановић истакао је да ова акција има велики значај и да се овом акцијом решава проблем са којим се МЗ Луњевица већ дуже суочава: „ Најважније је да се кренуло са оваквим акцијама. Мокар терен нам мало отежава извођење радова, али смо успели да прочистимо уско грло реке и да реку вратимо у свој првобитни ток, чиме овај проблем решавамо на дуже време. Ово подручје је било плавно и неколико пута је била поплава већих размера која је правила велику штету усевима и приватним предузећима која овде раде. Мислим да смо овом акцијом доста решили овај проблем, а на нама је да наставимо да одржавамо корито реке на овом месту.“

Previous Одржана конференција за медије којом је најављен 14. међународни бијенале уметности минијатуре

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I