Održana akcija doktor na selu

Meštani Gornjih Branetića i okoline imali su priliku da u svojoj mesnoj zajednici i seoskoj školi izvrše lekarske specijalističke preglede, dobiju odgovarajuću terapiju i na licu mesta preuzmu adekvatan lek zahvaljujući akciji „Doktor na selu“, koja je sprovedena u organizaciji opštine Gornji Milanovac, Doma zdravlja, Mesne zajednice Gornji Branetići i uz podršku gornjomilanovačke Bolnice.

Na osnovu lekarskih izveštaja izvršeno je 150 pregleda, 20 kućnih poseta, 4 pedijatrijska pregleda dece, dok su 2 pacijenta upućena na bolničko lečenje. Svi pacijenti su mogli da preuzmu odgovarajuću lekove posredstvom apotekarske ustanove koja je takođe bila prisutna na terenu.
Pored medicinske pomoći, za pet socijalno ugroženih porodica ovog kraja uručeni su paketi hrane i isto toliko higijenskih paketa pripremljenih zahvaljujući predstavnicima Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i MZ Gornji Branetići.

U ime lokalne samouprave, zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović izrazio je na terenu veliko zadovoljstvo povodom uspešno realizovane akcije, zahvalivši se svim učesnicima na angažovanju sa najavom da će se akcije „Doktor na selu“ nastaviti i u narednom periodu u nekoj drugoj gornjomilanovačkoj mesnoj zajednici.

U akciji je učestvovalo preko dvadeset predstavnika gornjomilanovačkog medicinskog i drugog osoblja Doma zdravlja, Bolnice, Apoteke, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Mesne zajednice Gornji Branetići. Ispred specijalističkih službi na usluzi su bili lekar opšte prakse, ortoped, internista i neuropsihijatar uz prisustvo medicinskih sestara.

Previous Izložba pasa