Eng

Es

It

Sp

Održana ceremonija svečanog potpisivanja sporazumau okviru programa EU Exchange 4 koji finansira Evropska unija

Održana ceremonija svečanog potpisivanja sporazumau okviru programa EU Exchange 4 koji finansira Evropska unija

Ceremonija svečanog potpisivanja ugovora Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji sa gradovima i opštinama čiji su projekti odabrani za finansiranje u okviru grant šeme programa EU Exchange 4 koji finansira Evropska unija kao i sporazuma o saradnji između Stalne konferencije gradova i opština i gradova odnosno opština koje su dobile stručnu pomoć u strateškom planiranju i upravljanju finansijama održana je 29. januara 2014. godine u Beogradu.
Na ovoj ceremoniji Predsednik opštine Milisav Mirković potpisao je sporazum sa Stalnom konferencijom gradova i opština o pružanju podrške Opštini Gornji Milanovac u izradi programskog/kapitalnog budžeta Opštine, a u okviru programa EU Exchange 4. Na ovaj način, SKGO će pružiti stručnu podršku u procesu izrade programskog/kapitalnog budžeta.
Istoga dana potpisan je i ugovor sa Delegacijom EU u Republici Srbiji o realizaciji projekta pod nazivom „Naša imovina je naš razvojni potencijal“ sa kojim je Opština Lučani zajedno sa Opštinom Gornji Milanovac i Opštinom Arilje konkurisala za bespovratna sredstva u okviru EU Exchange 4 grant šeme. Ovaj projekat odnosi se na oblast lokalnog ekonomskog razvoja i ima za cilj uspostavljanje institucionalnih i sistemskih okvira za efikasno upravljanje imovinom od strane lokalnih samouprava.
U uvodnom delu skupa prisutnima su se obratili, NJ.E. Majk Davenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO govoreći o značaju evropskih integracija i čestitajući gradovima i opštinama čiji su projekti odabrani za finansiranje u okviru grant šeme programa EU Exchange 4.

Previous Saopštenje za javnost Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac u vezi plaćanja naknade za korišćenje građevinskog zemljišta

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I