Eng

Es

It

Sp

Održana četrdeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Održana četrdeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

U Gornjem Milanovcu je danas održana četrdeset i prva sednica Opštinskog veća, a osim usvajanja izveštaja o radu u protekloj godini Doma zdravlja i Apotekarske ustanove, članovi Veća su diskutovali i o raspisivanju referenduma u Pranjanima, ali i problemu vodosnabdevanja varošice Rudnik.
Meštani Pranjana će se drugog, trećeg i četvrtog maja na referendumu izjašnjavati o raspisivanju samodoprinosa, kojim bi u narednih pet godina trebalo da se prikupi nešto više od deset miliona dinara, tako što će Pranjanci izdvajati dva posto od plate, odnosno četiri od katastarskih prihoda.
Nezadovoljstvo meštana Rudnika, zbog nestašica vode, izraženo na nedavno organizovanom skupu, dospelo je na dnevni red gornjomilanovačkog veća, a opštinski većnici ostali su pri stavu da je jedino moguće i trajno rešenje dovođenje rzavskog vodosisitema u rudničku varošicu, ali je za to potrebno angažovanje svih od republike i lokalne samouprave, meštana tog kraja, rudničkih privrednika i svih zainteresovanih. Svaka pomoć bi dobro došla, rekao je predsednik Mirković, ali problem vodosnadbevanja Rudnika mora da se reši, bez uplitanja politike.
Porukom Ive Andrića „Mladost je srećno doba u kome čovek počinje da veruje u sebe, a još nije prestao da veruje drugima„, započela je izlaganje načelnica društvenih delatnosti o Nacrtu lokalnog akcionog plana za mlade opštine Gornji Milanovac u periodu 2014-2018. godine. Ovim akcionim planom su definisane konkretne mere koje će pomoći zapošljavanje, samozapošljavanje, ali i podsticanje preduzetništva kod mladih Milanovčana.
Milanovački većnici su ovom prilikom usvojili i predlog odluke,kojom će se ubuduće komunalna taksa plaćati do 15-og u mesecu za prethodni mesec, odnosno Predlog odluke kojim se ukida Odluka o naknadama za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, jer je ova vrsta prinadležnosti sada sastavni deo poreza na imovinu građana.

Претходни 20 GODINA MUZEJA RUDNIČKO-TAKOVSKOG KRAJA

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I