Eng

Es

It

Sp

Одржана четрнаеста седница Општинског већа Општине Горњи Милановац

Одржана четрнаеста седница Општинског већа Општине Горњи Милановац

На данас одржаној четрнаестој седници Општинског већа Општине Горњи Милановац, једногласно су усвојене све 22 тачке дневног реда.

Међу осталим, размотрен је Нацрт Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства за дугорочну испоруку топлотне енергије систему даљинског грејања ЈКП Горњи Милановац из новоинсталисаних котлова на дрвну биомасу и топловодних котлова на гас.Општина Горњи Милановац добила је одобрење од Комисије за јавно-приватно партнерство за овај пројекат, а како је у плану завршетак изградње котларнице до почетка грејне сезоне,детаљи ће бити размотрени у среду, 16.јуна, на ванредној седници скупштине која ће бити сазвана овим поводом.

Предлогом Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2021. годину, опредељено је 15 милиона динара за за субвенционисање самозапошљавања и стручно усавршавање незапослених лица.

 

-Десет милиона динара ће бити издвојено за самозапошљавање лица која желе да отворе своје предузетничке радње и пет милиона динара за све матуранте средњих школа ,као и суграђане са вишим и високим образовањем који ће моћи да одраде приправнички стаж, како у јавним предузећима и установама, тако и у приватним компанијама, уколико за то има потребе-рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Размотрен је и Правилник о додели подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији општине којим је предвиђен наставак улагања у унапређење туристичке понуде Горњег Милановца, са максималним износом до 400 000, 00 динара по домаћинству, као и Предлози решења о изменама и допунама финансијских планова основног и средњег образовања за текућу годину.

Уговор о регулисању односа Општине Горњи Милановац и „Аутопревоза Чачак“ анексиран је јер су се, због повратка ученика на редовну наставу, јавиле веће потребе од првобитно планираних за обезбеђење права на бесплатан прревоз и превоз са попустом повлашћеним категоријама путника.

Средства буџетске резерве распоређена су за путну инфраструктуру, односно изградњу локалних и некатегорисаних путева.

Previous Вакцинанија кључна у борби против COVID 19

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I