Eng

Es

It

Sp

Одржана друга милановачка „Бициклијада“

Одржана друга милановачка „Бициклијада“

Поводом светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, одржана је друга милановачка Бициклијада. Манифестација је истакла значај очувања и унапређења природних и радом створених вредности и промоцију бициклизма као здравог стила живљења.

У суботу, 4. јуна 2016. године, ОШ „Момчило Настасијевић“ у сарадњи са Амбасадорима одрживог развоја и животне средине, органима Општине Горњи Милановац, Одсеком за послове Еколошке канцеларија О.У. Горњи Милановац и другим сарадницима, организовала је ДРУГУ МИЛАНОВАЧКУ БИЦИКЛИЈАДУ.

На игралишту ОШ „Момчило Настасијевић“ одржан је такмичарски део „ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ“ за ученике/бициклисте основних и средњих школа општине Горњи Милановац. Такмичење је организовано у две узрасне категорије: основна и средња школа. У такмичарском делу учествовало је пет основних и три средње школе, укупно 24 учесника. Екипу сваке школе сачињавала су три члана која су појединачно пролазила полигон, а пласман је одређиван према укупном броју бодова који је екипа освојила. Спретност бициклиста ценио је АМСС Горњи Милановац. Учесницима су обезбеђене мајице, дипломе, освежење и награде.

Поред такмичарског дела организован је програм ПРОЈЕКТНОГ ДАНА ЕКО-ШКОЛЕ „МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ“ у дворишту наведене установе који је представљен: изложбом фотографија „Еколошка лепота/Еколошка срамота“, цвећа, кућних љубимаца, предмета направљених од Тетра Пак амбалаже и победничких радова, радионицама еколошке козметике и рециклаже папира и сапуна, сплетом композиција на фрули, изведбом ученичких композиција и еко химне, штандом „ГМ ЕКО БАЛАНС“, штандом фирме „ФЕПЛО“ за прераду Тетрa Пак отпада и израду водоотпорних плоча од наведеног отпадног материјала, изложбом производа од рециклиране пластике, мозаиком у гипсу украшеног старим дисковима, и др.

После програма у дворишту школе, организована је ВОЖЊА ЗАДОВОЉСТВА кроз град, за учеснике/бициклисте старије од 12 година (од ОШ „Момчило Настасијевић“, Главном улицом до Трга кнеза Михаила, даље до кружног тока у индустријској зони и назад истом трасом до Трга, уз пратњу полиције и обезбеђења). Вожњи задовољства придружили су се и други љубитељи бициклизма.

Трг кнеза Михаила уређен је штандовима еко школа: ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“, ОШ „МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ“, ОШ „ТАКОВСКИ УСТАНАК“ И ТШ „ЈОВАН ЖУЈОВИЋ“. Школе су представиле своје радове, изуме и активности из области заштите животне средине. Посетиоци су имали прилику да погледају еколошке плакате, фотографије, радове сачињене од отпадних материјала, импровизације мини експеримената из области заштите и унапређења животне средине, плакате о очувању здравља и заштите права животиња, као и да пробају ученичке специјалитете из домаће радиности.

На Тргу кнеза Михаила у 12 сати уручена су признања и награде победницима „Полигона спретности“ и захвалнице учесницима и организаторима догађаја. Уз обраћање и захвалносот присутнима, председник Скупштине општине Александар Јевтовић и Александра Младеновић из удружења Амбасадора одрживог развоја, предали су награде и дипломе такмичарима, као и захвалнице организаторима и сарадницима друге милановачке Бициклијаде. Првопласиране екипe обе узрасне категорије за сваког члана добиле су сезонске улазницу за градски базен и комплет књига. Другопласиране и трећепласиране екипе награђене су сезонским улазницама за градски базен (за сваког учесника).

Захвалнице су уручене учесницима и организаторима бициклијаде: ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР I“ Горњи Милановац; „ОШ „АРСЕНИЈЕ ЛОМА“, Рудник; ОШ „СВЕТИ САВА“, Горњи Милановац; ОШ „ТАКОВСКИ УСТАНАК“, Таково; ПУ „Сунце“ Горњи Милановац; Гимназији „ТАКОВСКИ УСТАНАК“, Горњи Милановац; ЕТШ „КЊАЗ МИЛОШ“, Горњи Милановац; ОШ „ИВО АНДРИЋ“, Прањани; ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ Горњи Милановац; ОШ „МОМЧИЛО НАСТАСИЈЕВИЋ“, Горњи Милановац; ТШ „ЈОВАН ЖУЈОВИЋ“, Горњи Милановац; Општини Горњи Милановац; Еколошкој канцеларија, Горњи Милановац; Удружењу родитеља деце са сметњама у развоју Горњи Милановац; АМСС, Горњи Милановац; Културном центру, Горњи Милановац; Друштву учитеља Горњег Милановца (као промотеру манифестације); Црвеном крсту Горњи Милановац; СУП-у Г. Милановац; Хитној помоћи-Г. Милановац; Удружењу „ГМ Еко баланс“, Удружењу „ГМ Оптимист“, Спортском савезу Општине Горњи Милановац и бицилисти Горану Васојевићу.

Након уручења награда, одржано је предавање професорке ликовне културе ОШ „Десанка Максимовић“ Јелене Трнавац „УМЕТНОСТ И ЕКОЛОГИЈА“, а ученици наведене школе одржали су две јавне ђачке презентације: „УГРОЖЕНЕ ЖИВОТИЊЕ“ и „КРЗНАШИЦЕ“.

Претходни Одржана друга милановачка „Бициклијада“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I