ODRŽANA JAVNA PREZENTACIJA NACRTA PROSTORNOG PLANA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

U petak, 18. novembra 2011. godine, u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac, održana je interaktivna javna prezentacija Nacrta prostornog plana opštine! Prezentacija je bila veoma posećena i njoj su pored Predsednika opštine i njegovih saradnika, prisustvovali i članovi Privrednog saveta opštine, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, kao i drugi zainteresovani privrednici i građani.
Stručno tehničku podršku održavanju prezentacije pružila je Opštinska uprava preko Odeljenja za stambeno komunalne poslove i urbanizam, uz izlaganje obrađivača, predstavnika JP Direkcije za urbanizam Kragujevac. Izlaganje je vršeno po tematskim celinama, a na samom početku prisutnima se obratio Aleksandar Rudnik Milanović, odgovorni planer obrađivača koji je ukratko izložio SWOT analizu opštine Gornji Milanovac, dok su plan u pojedinostima obrazlagali: Vesna Jovanović, dipl. hemičar ekolog, vezano za Stratešku procenu uticaja Prostornog plana opštine Gornji Milanovac na životnu sredinu, Jelena Vukićević, diplomirani ekonomista, koja je obradila demografski deo i Milun Milićević, diplomirani saobraćajni inžinjer.
Predstavnici obrađivača podsetili su sve zainteresovane da svoje predloge i primedbe mogu da upute pisanim putem, preko pisarnice opštine, najkasnije do 5. decembra do kada i traje javni uvid u Nacrt prostornog plana opštine Gornji Milanovac. Nakon što primedbe budu obrađene od strane obrađivača Plana, u prvoj polovini decembra biće održana javna sednica Komisije za planove opštine na kojoj će o njima biti odlučeno. Nakon toga, Plan će biti dostavljen na usaglašavanje sa Prostornim planom Republike Srbije, da bi konačno mogao biti razmatran i usvojen na Skupštini naše opštine.
Prezentacija je zaključena uz ocenu da će uz učešće svih relevantnih aktera biti lakše doći do kvalitetnog Predloga prostornog plana opštine, kao jednog od osnovnih planskih dokumenata bez koga se ne može zamisliti uređen život jedne zajednice.

Previous TURNIR „TAPA TAPA 2011“ STARTUJE 15. DECEMBRA!

Leave Your Comment