Eng

Es

It

Sp

Одржана осамедесет девета по реду седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Одржана осамедесет девета по реду седница Општинског већа општине Горњи Милановац

На данас одржаној седници Општинског већа Општине Горњи Милановац разматрана је двадесет једна тачка дневног реда.

Размотрени су нацрти и утврђени предлози Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у органима општине Горњи Милановац, јавним предузећима и установама чији је оснивач општина Горњи Милановац и Одлуке о забрани пријема запослених у радни однос на неодређено време у органима општине Горњи Милановац, јавним предузећима и установама чији је оснивач Општина Горњи Милановац. Како је истакла начелница Општинске управе Горица Петровић, Законом о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору прописано је да се актом Владе за сваку календарску годину утврђује максималан број запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе па је тако за 2015. годину утврђен максималан број запослених на неодређено време у Општини Горњи Милановац и он износи 498 запослених. У овај број улазе запослени у Општинској управи Општине Горњи Милановац, Јавном комуналном предузећу „Горњи Милановац“, Јавном предузећу за путеве, Јавном предузећу „Спортско-рекреативни центар“, Јавном предузећу за изградњу, Предшколској установи „Сунце“, Музеју рудничко-таковског краја, Установи за културу, уметност и ваншколско образовање „Културни центар“, Библиотеци „Браћа Настасијевић“ и Туристичкој организацији Општине Горњи Милановац. Имајући у виду да је тренутно број запослених у Општинској управи и напред наведеним јавним предузећима и установама 499, питање вишка запослених у Општини Горњи Милановац биће решено природним одливом радника – одласком у пензију једног запосленог. Према критеријумима утврђеним Законом о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору, Општина Горњи Милановац до краја 2018. године треба да смањи број запослених на 486 лица, па је стога на данас одржаној седници Општинског већа утврђен предлог Одлуке о забрани пријема запослених у радни однос на неодређено време у органима Општине Горњи Милановац, јавним предузећима и установама чији је оснивач Општина Горњи Милановац ради континуираног смањења броја запослених и спровођења рационализације. Према речима Председника Општине Милисава Мирковића, Општина Горњи Милановац је једна од ретких Општина која је поштовала Закон о максималном броју запослених од 2009. године о чему сведочи континуирано смањење броја запослених у Општинској управи Општине Горњи Милановац – 2009. године у Општинској управи било је запослено 154 лица, а у 2015. години број запослених је 122, дакле број запослених је у последњих 5 година само у Општинској управи смањен за 32 лица. Општина Горњи Милановац је једна од ретких која нема помоћнике председника општине као ни чланове Општинског већа на сталном раду. „Отуда Општина Горњи Милановац неће имати великих проблема у спровођењу рационализације и ово питање ће највероватније бити решено природним одливом запослених – редовним одласком у пензију“, изјавио је Председник Општине.

Утврђеним Предлогом одлуке о максималној спратности објеката на територији општине Горњи Милановац за потребе спровођења Закона о озакоњењу објеката, а који ће бити разматран на првој наредној седници Скупштине Општине Горњи Милановац, прописано је да се максимална спратност по урбанистичким зонама утврђује на основу увида у важеће планске документе Општине Горњи Милановац.

Програмом коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Горњи Милановац у 2016. години средства која износе 12.700.000,00 динара распоређена су за одношење смећа из сеоских месних заједница (9 милиона динара), за контролу квалитета параметара животне средине (1,2 милиона динара), чишћење и санацију тзв. „дивљих депонија“ (1,5 милиона динара), едукација становништва (200.000,00 динара) и израда и реализација санационих и акционих планова у области заштите животне средине (800.000,00 динара).

Данас донетим Решењем о додели субвенција за отварање нових радних места у 2015.години додељене су субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима у 2015. години у укупном износу од 1.000.000,00 динара.

Доношењем закључка о овлашћењу комисија за расписивање јавних позива за расподелу средстава за 2016. годину удружењима из области културе, социјалне, здравствене заштите, црквама, а која се финансирају или суфинансирају из буџета општине Горњи Милановац стекли су се услови за расписивање ових јавних позива најкасније до 31. јануара 2016. године.

На данашњој седници донета су решења о давању сагласности на финансијске планове за 2016. годину – основно образовање, инклузивно образовање и средње образовање као и о давању сагласности на измене и допуне Плана рада и Финансијског плана месне заједнице Бољковци за 2015.годину.

Previous Почео традиционални турнир у малом фудбалу „Трофеј Горњег Милановца 2015“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I